‘Orkestar’ dobio još jedan termin prikazivanja

orkestar

Ulaznice za službenu hrvatsku premijeru filma “ORKESTAR” redatelja Pjera Žalice (19.10.2011, kino Tuškanac u Zagrebu) rasprodane su u rekordnom roku.

Zbog velikog interesa publike Direkcija Zagreb Film Festivala u svoj program uvrstila je dodatnu projekciju filma koja će biti održana također u kinu Tuškanac 22.10. u 21 sat.

Svoj dolazak na premijeru već su potvrdili akteri filma Rade Šerbedžija, Arsen Dedić, Stipe Mesić, Vladimir Smolec, Sinša Škarica, Marjan Brkić, Nikša Bratoš, Ivo Jerić kao i brojni gosti iz kulturnog i javnog zivota Hrvatske.

Film “Orkestar” je nakon svjetske premijere na Sarajevo Film Festivalu (gdje je zabilježio rekordnu posjećenost od 10 000 gledatelja) dobio nagradu za najbolji film i najbolju režiju na nedavnom 2. Starigrad Paklenica Film Festivalu, a nakon službene hrvatske premijere u Zagrebu predstoji mu prikazivanje na međunarodnim festivalima kao i regionalna distribucija.

U Zagreb stiže i redatelj film Pjer Žalica, a na ZFF-u će mu se pridružiti i protagonisti filma – članovi grupe Plavi Orkestar, kao i producent Ademir Kenović.

“Ovo je film o intimnom putovanju kroz vrijeme koje nas je mazilo, a onda nas je zgazilo. Zborska pjesma o ambijentu i okolnostima koji guše glas u grlu, ali – mora se  živjeti i pjevati… I zato ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Ljudima koji i u najtežim okolnostima pronalaze snagu i poticaj za kreativno djelovanje i vjeru u bolje sutra“ – rekao je o filmu Pjer Žalica.

Ček dis aut