Pain of Salvation ostaje bez dugogodšnjeg gitarista

Tomino - Road Salt II tour 2011-241

Fotografije: Emanuela Tomino

Pain of Salvation su jučer objavili vijest koja je rastužila velik dio obožavatelja ovog švedskog progressive metal benda koji nas je počastio svojim nastupom ovaj ponedjeljak u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Johan Hallgren napušta bend… Nakon trinaest godina u bendu, Johan Hallgren je odlučio napustiti Pain Of Salvation kako bi se posvetio svojoj kćerkici i supruzi. Ne planira napustiti glazbu u potpunosti, već joj se planira posvetiti na način koji mu omogućava da bude blizu svoje obitelji u Švedskoj. Turneja Pain of Salvationa s Opethom tokom studenog i prosinca bit će njegova posljednja turneja s nama. Strašno će nam nedostajati, i kao glazbenik i kao prijatelj te će ga kao takvog biti teško zamjeniti.” objavio je Daniel Gildenlöw na svom facebook profilu jučer kasno poslijepodne.

Tomino - Road Salt II tour 2011-318 Ovo nije bilo iznenađenje za bend jer kako saznajemo, Johan i ostatak benda dugo su promišljali o tome. Unatoč tome što je iznenada objavljeno ni nas vijest nije zatekla već smo samo s razumjevanjem kimnuli glavom. Johan nam je tokom svog boravka u Zagrebu nekoliko puta naglasio kako mu izuzetno nedostaje njegova obitelj te da mu već vrlo teško pada promatrati jednogodišnju kćer preko Skypa i biti svijestan da propušta ono najljepše od njenog djetinjstva te da ne želi to ponoviti i s drugim djetetom na putu.

Johan se s pomješanim emocijama oprostio od benda i fanova te se veseli imati priliku promatrati rast i razvoj benda iz perspektive najvećeg obožavatelja ovog kreativnog diva.

Bend je uz to poručio da ukoliko poznajete nekoga tko svojim sviranjem i pjevanjem ostavlja svakoga bez daha, slobodno ga pošaljite k njima da porazgovaraju o tome. Naravno, svatko s ozbiljnom  namjerom da se okuša u audiciji, može kontaktirati bend na njihov mail guitarist@painofsalvation.com.

Svih tristo najiskrenijih fanova Pain of Salvationa, koji su sudjelovali u glazbenom događaju 17.listopada u Boogaloou koji se pretvorio u jedan emotivni i gotovo intimni doživljaj prijateljskog susreta između benda i njegovih poklonika, s osmijehom izražava zadovoljstvo što su podjelili taj prvi i posljednji nastup Johana s PoS u Hrvatskoj. Dio te odlične atmosfere možete pogledati na amaterskim snimkama oduševljenih fanova na youtubeu i na našem linku.

Ček dis aut