Povratak grupe BOA – s novim singlom ‘Pijavice’

Kultni zagrebački art-rock bend BOA svoju će tridesetu godišnjicu glazbenog djelovanja obilježiti na najbolji mogući način – ozbiljnim come-backom uz novi singl „Pijavice“ koji će se premijerno čuti u radijskom eteru već ovih dana, te novi studijski album koji slijedi kroz nekoliko mjeseci!

Pjesma „Pijavice“, koju autorski i aranžerski potpisuju zajedno članovi benda najavni je singl s predstojećeg albuma BOE, a singl će se premijerno zavrtiti već ovog petka, 21.10. u sklopu poznatog radijskog showa „Fantastična četvorka” Siniše Šveca i Milana Peha na radiju Soundset plavi.

„Pijavice“ će se već od sljedećeg tjedna zavrtiti i u radijskom eteru širom Hrvatske, a bend paralelno uz lansiranje prvog singla, započinje i s pripremama za objavu albuma. Nakon posljednjeg albuma koji je prestavio live presjek najvećih hitova ovog benda na izdanju „Best of – Krug“ mnogi će poklonici ove grupe vijest o novom studijskom izdanju dočekati s oduševljenjem. Pod nazivom „7“, jer se doista i radi o sedmom po redu studijskom albumu BOE i u produkciji člana benda Mladena Maleka, album će se pojaviti pod etiketom diskografske kuće Menart.

Slavko i ja smo uvijek započinjali i završavali projekte vezane uz BOU krajem listopada, još tamo početkom osamdesetih, kada dani postaju kraći i zima dolazi…

Tako je bilo i ovaj put, našli smo se jednu večer u njegovom malom studiju, Slavko je počeo svirati gitaru, ja sam se sjeo za klavijaturu i u roku pola sata počele su nastajati nove pjesme,“ priča Mladen Puljiz, glas – BOE i to onaj prepoznatljiv glas koji već trideset godina ovom bendu daje vokalnu upečatljivost. „Kreativna jezgra BOE na novom se albumu proširuje sa značajnim udjelom Maleka (producent, bubnjevi ) i Buča (bas), tako da mogu s velikim zadovoljstvom zaključiti da ovaj projekt predstavlja timski rad četvorice glazbenika na istoj valnoj dužini, potpuno otvorenih za sve izazove koji su uslijedili u ova prilično teška i izazovna vremena. Naš novi klavijaturist, Darko Braje se uključio u završnoj fazi, ali od njega očekujemo puno u nastavku priče,“ prokomentirao je Puljiz, dok je Mladen Malek, u čijem su studiju dečki proveli posljednje mjesece također poželio reći svoje o novom singlu i svemu što fanovi mogu očekivati od glazbenog uratka BOE: „Materijal je zaista bezkompromisan i nudi autentičan zvuk Boe, već i s prvim singlom Pijavice. Uronjen je u čvrstu i konkretnu up-to-date produkciju, s izvrsnim tekstovima i groovom koji ne pušta i ne opušta! Uostalom to i očekujete od sastava koji već tri desetljeća uvijek iznova iznenađuje!“ kaže Malek, dodajući da svih deset novih skladbi BOE koje će se naći na albumu „provociraju i mozak i noge“.

Sve što je prije punih 30 godina počelo s pjesmama „Stol“, i „Milion“, te danas bezvremenskim hitovima „Jer ljubav je“, „Tako lijepa“, „Stup od soli“, „Za vezu je potrebno dvoje“, „Svi tvoji poljupci“, „Kao mir“ i „Sve što imamo“, napokon nastavljaju „Pijavice“!

Ček dis aut