Prvi spot za Dusted Crutch

dusted1-1

Bend Dusted Crutch osnovan je 2007. godine u Zagrebu. Članovi, iako iz različitih glazbenih priča, gotovo odmah počinju pisati pjesme. Tvrtko je osnivač Zeus Fabera. Anđela (vokal), bivša je članica Zvjezdica i bivša pjevačica r’n’b grupe Chante. Andrija(bas) i Marko (bubanj) isprofilirali su se u mnogim zagrebačkim alternativnim bendovima svirajući na sceni niz godina.

Prvi koncert u klubu Željezničar (Zagreb), uslijedio je 2009. godine. Tom se prilikom odmiču od nasljeđa svih svojih prijašnjih projekata i predstavljaju publici Dusted Crutch.Iako ne preferiraju glazbeno svrstavanje, zvuk koji nude je miks altenativnog i progressive rocka, popa i r’n’b-a sa pojačanim elektroničnim elementima. Uspjevaju postići veoma prepoznatljiv i svjež zvuk.

Band u ljeto 2011. snima prve materijale u zagrebačkom studiju „Radiona“. Pjesme „Aleph א ܐ ا“ i „Fuck Yeah“ miksa Damir Šimunović, skladatelj i producent kazališne glazbe u mnogim zagrebačkim teatrima. Masteriranje je povjereno Carl Saffu, producentu iz Chicaga.

Svi tekstovi Dusted Crutch-a na engleskom su jeziku iako je u prvom singlu refren na hrvatskom. „U naletu fora na probi tekst se nametnuo sam od sebe pa je nakon nekog vremena počeo zvučati nezamjenjivo dobro.“ objasnili su i dodali kako sav slijedeći materijal možete očekivati na engleskom jeziku.

„Aleph א ܐ ا“ je prvi singl i spot Dusted Crutch-a, koji ovom prilikom možete premijerno čuti i vidjeti. Video spot producirao je sam bend. U spotu se pojavljuje mlada i talentirana zagrebačka glumica Nikolina Bakmaz.

„Znali smo kakvu emociju i vizual tražimo.To se pokazalo jako dobrim receptom s obzirom da smo konačnim ishodom više nego zadovoljni!“

http://www.youtube.com/user/DustedCrutch
http://vimeo.com/35066206
http://dustedcrutch.bandcamp.com/track/aleph
http://soundcloud.com/dusted-crutch/aleph
http://hr-hr.facebook.com/pages/Dusted-Crutch/155241914194
http://www.myspace.com/dustedcrutch

Ček dis aut