Queensrÿche objavili naziv novog albuma

queensryche

QUEENSRŸCHE, američki progressive rockeri iz Seattlea objavili su ime svog novog albuma – "Dedicated To Chaos". Ovo je njihov dvanaesti studijski album koji bi sredinom ovoga ljeta trebao izaći u izdanju Loud & Proud Records/Roadrunner Records. Bend trenutno planira i turneju u sklopu objave novog albuma. Album je snimljen u Seattleu i produciran od strane Kelly Graya, američkog producenta i glazbenika koji je osnovao bend MYTH zajedno s Geoff Tateom, frontmanom Queensrÿchea, i čije su se demo snimke našle na deluxe izdanju "Sign of the Times: The Best of Queensrÿche" iz 2007. To nije jedina veza Kellya s Queensrÿcheom, naime s bubnjarem Scott Rockenfieldom je osnovao bend Slave to the System, a u bendu su se našli i Damon Johnson (Brother Cane, Whiskey Falls) i Roman Glick (Brother Cane, Jackyl).

Tijekom 80-ih godina su ovaj bend nazivali jedinim heavy metal intelektualcima. Također su bili pioniri konceptualnog pristupa pri snimanju albuma. Albumi „Operation Mindcrime“ i „Empire“ su i dalje svijetli diskografski primjeri, ne samo ovog benda koji je bio najjači izdanak scene Seattlea prije nego je grunge eksplodirao na sceni, već cijelog jednog glazbenog perioda.
Pjevač Geoff Tate je o novom albumu „Dedicated To Chaos“ izjavio da je album ovaj put krenuo drukčijim glazbenim smjerom, uz dosta eksperimentiranja i pomicanja granica te predložio slušateljima ovog konceptualnog glazbenog uratka da uživaju, uz napomenu da su slušalice obavezna oprema.

Ček dis aut