Republika objavila debitantski album “Ziher”

republika

Jedan od naših vodećih novih pop-punk bendova, Republika, objavila je odlični debitantski album “Ziher”.

Na njemu se nalazi svih 6 singlova koje su ovi energični Brođani objavili tijekom zadnje dvije godine: “Nema više vremena”, kojim su se predstavili našoj publici, zatim “Sladak par”, “Ako znaš”, “Razveseli me”, “Pišem kući propalo je sve” (s kojim su nastupili na Slavonija Festu – CMC200), kao i najrecentniji “Ona voli djevojke”, obrada možda i najpoznatijeg punk-rock klasika “Should I Stay Or Should I Go” ponajvažnije svjetske punk grupe The Clash.

republikaPopis zaokružuje još 5 autorskih pjesama koje, kao i ostale, potpisuje pjevač Dubravko Đuričić Dubri, dok su svi aranžmani djelo čitavog sastava. Njega, pak, uz Đuričića čine još i Matija Obradović (gitara, prateći vokali) i Filip Križan (bas gitara), a bubnjeve su za potrebe albuma, citiramo, “odlupali” Ivo Baričević (“Ako znaš”, “Ona voli djevojke”) i Siniša Vasilić (ostatak).

Republikine pjesme postižu ono najbolje iz dvaju elemenata pop-punka: istovremeno su pjevne i izuzetno melodične, no bez ikakvih ustupaka po pitanju sviračke energije, dok su tekstovi, posvećeni svakodnevnim situacijama, nabijeni pravom punkerskom ironijom i emocionalnom direktnošću, čineći ovaj album jednim od najautentičnijih uradaka u svom žanru u zadnje vrijeme. Producent albuma je Hrvoje Prskalo, dok se za dizajn pobrinuo Krešimir Krešić iz uglednog bečkog WNN studija.

Published by

Oracle

Music cannot evolve or develop if it’s limited by a set of parameters or rules.