Siddharta, Hladno pivo i Russkaja zatvorili 18. Špancirfest

finale_spancirfesto2016

Jučerašnjim koncertima Nene Belana u Vili Bedeković i Hladnog piva na Starom gradu završilo je osamnaesto izdanje Špancirfesta. Punoljetni varaždinski festival kreativnosti u proteklih je deset dana ugostio više od 500 izvođača, 120 izlagača i 55 koncerata na ukupno 6 pozornica, a najviše pažnje privukao je koncert glavne zvijezde, legendarnog Manu Chaa koji je u utorak, 23. kolovoza ispunio glavnu pozornicu festivala.

Uz bogat glazbeni program, posjetitelji zadnjeg dana su, kao i cijeli tjedan, uživali u bogatom uličnom programu, Kreativnici u Uskoj ulici, Parku kreative te brojnim drugim dodatnim sadržajima koji su oplemenili ovogodišnji Špancirfest.

neno-belan-mediteran-orchestra-2

Jučerašnjim koncertom Neno Belan, uz pratnju proširenih Fiumensa, odnosno, Mediteran Orchestra, oduševio je posjetitelje Vile Bedeković, dok su glavnu pozornicu zapalili Siddharta i jedan te jedan od najpopularnijih hrvatskih punk rock bendova Hladno pivo. Na Kapucinskom trgu nastupio je metal bend Russkaja, a Kraljevsku zonu zabavili su Žiga i bandisti. U bivšoj Sinagogi umjetnik Saše Živković otvorio je svoju izložbu Sistemska mandala 4.

russkaja-1

Ulični performansi i ove godine privukli su veliku pažnju i brojne šetače koji su tijekom cijelog tjedna uživali u različitim vrstama ulične umjetnosti. Tako je jučer najzapaženija bila točka Cirkus u izvedbi dua Cicro Pitanga, a ovogodišnji Špancirfest zasigurno je obilježio kazališnocirkuski spektakl , koji je najveći ulični performans ikad održan u Hrvatskoj.

Novitet osamnaestog izdanja festivala bila je Kraljevska zona, Špancirfest se ove godine proširio i na Kapucinski trg, a svoju punoljetnost Špancirfest je obilježio i brojnim drugim iznenađenjima za posjetitelje.

Ček dis aut