The National ovo ljeto na Jadranu

the_national_press

The National, američki underground indie-rock bend iz New Yorka, koji se zadnje vrijeme sve češće spominje kao „vruća“ glazbena tema, na svojoj je službenoj stranici na poduži popis datuma i gradova u kojima će gostovati na svojoj ovogodišnjoj turneji uvrstio i – Šibenik!

The National bi prema tim podacima trebali „ljetovati“ na našem divnom plavom Jadranu u srijedu 10.kolovoza, a ugostit će ih „Terraneo festival“ na, trenutno, nepoznatoj lokaciji u Šibeniku. Detaljnije informacije o samom festivalu i održavanju koncerta još nisu dostupne i čeka se objava organizatora.

Očito ih je dobrodošlica naše publike toliko osvojila kada su nakon trećeg održanog koncerta u Zagrebu odlučili upoznati i bisere našeg Jadrana. Prvi puta su nastupili u KSET-u 2004., pred manje od stotinu posjetitelja i rekli da im je to bio jedan od najdražih nastupa ikad. Kada su 2007. izašli pred prepuni Pauk, pjevač Matt od silnog skandiranja i oduševljenja publike nije znao kud bi sa sobom, dok su ovu jesen uspjeli napuniti Boćarski dom na otvorenju festivala „Žedno uho“, gdje ih je publika „krunila“ pjevajući sve stihove u glas s Matt Bernigerom. Ljubav između hrvatske publike i ovog benda, koji je rastao zajedno sa svojim svirkama na našem prostoru, nesumnjivo je uzjamna.

Ček dis aut