Them Crooked Vultures objavljuju album


them crooked vulturesSupergrupa Them Crooked Vultures koju čine glazbeni velikani, gitarist i pjevač Josh Homme (Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal), bubnjar Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) i basist John Paul Jones (Led Zeppelin) ovih dana objavljuju svoj dugoočekivani istoimeni prvijenac. Prošli mjesec se radiostanicama diljem svijeta zavrtio prvi single pod nazivom ”New Fang”, a od danas se album u svojoj cjelovitosti može preslušati na Them Crooked Vultures kanalu na Youtube-u.

Ovaj atraktivan projekt trojice glazbenika je najavljen još 2005. u intervjuu koji je Dave Grohl dao za britanski časopis Mojo. Grohl je tom prilikom spomenuo mogućnost buduće suradnje s Josh Hommeom i John Paul Jonesom, da bi ideja konačno zaživjela u srpnju ove godine kada je band započeo sa snimanjem materijala.
Paralelno s radom na albumu, Them Crooked Vultures su se premijerno predstavili nastupom u Chicagu ovog ljeta, nakon čega je uslijedila kratka turneja po Europi, gdje sviraju seriju koncerata na prestižnim festivalskim pozornicama (Reading, Lowlands, Leeds, Pukkelpop).
Album izlazi 17-og listopada.

napisao: Nikola NeralČek dis aut