Urban&4, Laibach, Manu Chao kao dio bogatog programa punoljetnog Špancirfesta

Ovogodišnji Špancirfest održat će se od 19. do 28. kolovoza, a za svoj će osamnaesti rođendan varaždinski festival Varaždince i njihove goste počastiti s mnoštvom noviteta.

Zasigurno je najveća novost širenje programa festivala na Kapucinski trg, čime Špancirfest osvaja cijelu varaždinsku povijesnu jezgru i postaje jedini hrvatski festival koji se održava na 35 hektara površine. Tu je i festival hrane i pića na Starom gradu, a tijekom noćnih sati taj će se prostor pretvarati u klub na otvorenom.

Špancirfest 2016 započet će rođendanskom zabavom iznenađenja, a svoju će punoljetnost festival obilježiti i izdavanjem parfema 18., kao i poštanskim žigom kojim će se Hrvatska pošta koristiti u petak 19. kolovoza.

Iz sigurnosnih i tehničkih razloga Trg Miljenka Stančića prepustit će se špancirerima i manjim glazbenim programima, dok će se velika pozornica postaviti na Kapucinskom trgu čime će se dobiti prostor za zahtjevnije produkcije uličnoga programa pa će u subotu 20.8. francuska skupina Trans Express izvesti kazališno-cirkuski performans Mú. Zbog svoje će tehničke zahtjevnosti i broja ljudi uključenih u produkciju Mú biti najveći ulični performans do sada izveden u Hrvatskoj.

Uz pozornice na Starom gradu i Kapucinskom trgu te pozornicu ispred vile Bedeković na ovogodišnjem će Špancirfestu biti postavljene i manje pozornice na Trgu kralja Tomislava i na Trgu Miljenka Stančića na kojima će se svakodnevno odvijati glazbeni programi. Glazbeni dio ovogodišnjeg Špancirfesta obilježit će Manu Chao i njegova La Ventura, a od izvođača na Starom gradu možemo izdvojiti i Dub Fx-a koji je koristeći svoj glas kao osnovni instrument prošao put od uličnog izvođača do headlinera najvećih svjetskih festivala. Na Starom gradu moći ćete pogledati i Laibach, Quassar, Pips Chips & Videoclips, Brkove, Hladno pivo, Kirila Džajkovskog, Repetitor i druge.

Glazbeni program na pozornici ispred vile Bedeković započinje premijerom produkcije TBF-a i Varaždinskog komornog orkestra koja obuhvaća baroknu glazbu i rane radove splitskog benda. Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin uglazbit će homage Arsenu, Urban &4 predstavit će se u akustičnom izdanju, a Neno Belan sa svojim Fiumens Mediteran Orchestra slavit će ljubav.

Programi na pozornici Kapucinski trg za posjetitelje su besplatni, a na njoj imate priliku čuti različite glazbene stilove: od Esme Redžepove koja je na oproštajnoj turneji do Lovely Quinces koja je na početku uspješne međunarodne karijere. Tu su još Jinx, Rambo Amadeus, Pavel…

Stari grad
19.8. – Dub FX; Kiril Džajkovski feat. Tk Wonder & MC Wasp; Sowas
20.8. – Laibach; Quasarr
21.8. – Pips Chips & Videoclips; Repetitor
22.8. – Brkovi; Kiša metaka; Krankšvester
23.8. – Manu Chao La Ventura; Postolar Tripper; Hornsman Coyote & Soulcraft
27.8. – Tony Cetinski; Pravila igre
28.8. – Hladno pivo; Siddartha

Vila Bedeković
19.8. – TBF & Varaždinski komorni orkestar
20.8. – Hommage Arsenu: Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin
21.8. – Urban & 4
22.8. – Predstava komedije
23.8. – Predstava komedije: Studio smijeha
24.8. – Predstava komedije
25.8. – Predstava komedije: Đurologija
26.8. – Zvonko Bogdan
27.8. – Perpetuum Jazzile
28.8. – Neno Belan & Fiumens Mediteran Orchestra

Kapucinski trg
19.8. – Jinx
20.8. – Rambo Amadeus & Five Winnetous Sextet
21.8. – Electric Swing Circus
22.8. – Orthodox Celts
23.8. – Vlado Kreslin
24.8. – The Frajle
25.8. – Esma Redžepova
26.8. – Pavel
27.8. – Lovely Quinces; Punčke; Auguste
28.8. – Russkaja

Svi oni koji nisu nabavili sedmodnevnu ulaznicu za pozornicu Stari grad po early bird cijeni od 220 kuna tu će ulaznicu od ponedjeljka 18. srpnja moći kupiti za 350 kuna, a cijene dnevnih ulaznica kreću se od 70 kuna do 175 kuna za Manu Chao La Ventura. Cijena ulaznice za šest dana glazbenih programa na pozornici vile Bedeković je 250 kuna, dok se cijene dnevnih ulaznica kreću od 70 do 120 kuna.

Ulaznice u prodaju kreću od ponedjeljka 18. srpnja, te mogu kupiti na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te na spancirfest.com.

Published by

Oracle

Music cannot evolve or develop if it’s limited by a set of parameters or rules.