Vanna – “Najbolji ljudi”

Skorašnjem, 65. Zagrebačkom festivalu iznimno se veseli pjevačica Vanna koja će nastupiti sa svojom autorskom pjesmom „Najbolji ljudi“ i tako na najljepši način uveličati jubilej tog znamenitog glazbenog događaja za koji ju vežu posebne uspomene.

Naime, Vanna je zajedno s Ilanom Kabiljom 1990. godine otpjevala pobjedničku pjesmu festivala „Zlatna noć“ nakon čega se vinula u sam vrh glazbene scene s kojeg ne silazi zahvaljujući zapanjujućoj vokalnoj interpretaciji koja, u kombinaciji s njenim bezvremenskim pjesmama, čini razliku koju publika i te kako prepoznaje. Vanna o svojoj novoj pjesmi govori s puno umjetničkog žara:

„Baš poput prošlog singla ‘Izmiješane boje’ koji je naišao na nevjerojatan odjek kod publike, ‘Najbolji ljudi’ su također moja autorska pjesma, pa mi je tim bliža i posebnija. Neposrednost emocija naglašena je raskošnim aranžmanom Ante Gele i Gorana Kovačića koji su dolazili do pravih rješenja ponovno me oduševivši svojim talentom. Ovo je već drugi solistički singl koji smo odsvirali onako spontano, s guštom u studiju i odlučili da baš takav aranžman najbolje definira pjesmu. Snimili smo i sjajne gudače, a pridružili su nam se i članovi mog benda Kristijan Zorjan i Robi Vrbančić s kojima provodim puno vremena na svirkama pa odlične atmosfere, ali ni kreativnosti nije nedostajalo. Otvorili smo neki novi put te na krilima fenomenalne suradnje već radimo na novim pjesmama.“Pjesmu prati i zanimljiv videospot snimljen u jednom kadru o čijoj radnji Vanna kaže:

„Spot u kontinuitetu dočarava isti takav kontinuitet tzv. malih, običnih radnji u jednom danu zbog kojih ponekad prekinemo neku misao, neki osjećaj ili ideju. Baš kao i u životu, tada prođe jedan trenutak kojeg ne možemo vratiti, možemo ga se samo sjetiti.“

Iako se od samog početka svog glazbenog djelovanja pojavljivala i u ulozi autora pjesama koje je sama interpretirala, izgleda da su Vanninu autorsku snagu prepoznali i drugi izvođači. Naime,  aktualni singl popularnog benda The Frajle „Ne idi“ potpisuje upravo Vanna.

Nakon hita „Izmiješane boje“ koji je jedna od najemitiranijih novih pjesama 2017. godine i nedavno objavljenog dueta sa Zsa Zsom „Tragom tvojih tragova“, Vanna novim singlom i nastupom na Zagrebačkom festivalu 26. siječnja spektakularno ulazi u 2018. godinu u kojoj će snagom prave dive spremno dočekati sve izazove koje donosi jedna velika glazbena karijera.

Ček dis aut