Varaždinski Sowas predstavio debitantski album „Golden Veil“

Oglas

Sowas (1)

Sam sjever Hrvatske posljednjih je godina iznjedrio više nego kvalitetne glazbene projekte koji se ističu svojom kreativnošću, jedinstvenim pristupom glazbenim vrelima i produkcijom koja stoji rame uz rame s vrhunskim svjetskim izdanjima. Jedan od njih svakako je i varaždinski electro/alternative bend Sowas koji je ovih dana objavio dugoočekivani album pod naslovom „Golden Veil“, ranije najavljivan singlovima “Hypnotized” i “Before”.

Hipnotizirajući samplovi, sneni vokali, studioznost i inteligentan progresivni pristup instrumentima i glazbi samo je dio kvaliteta debitantskog izdanja na koje se čekalo gotovo tri godine.

sowas_coverAlbum koji donosi sedam autorskih uradaka objavljen je kao DIY projekt i i moći će se nabaviti putem službene Facebook stranice benda, te na koncertima koji će uslijediti. Prvu priliku za to imate već večeras, 5. studenoga, u varaždinskom Rogozu, s početkom u 20h.  Na ovoj službenoj promociji albuma “Golden Weil” bendu će se na bini pridružiti i posebni gosti – Jam Ritual i Indiv.Dual

Okosnicu projekta čine Siniša Sović, poznati varaždinski fotograf iza kojeg je višegodišnje glazbeno iskustvo s bendom Sagan, i glazbenici okupljeni oko Jam Rituala, Grooveboxa i NuArsaLuka Sović i Marin Kereša na klavijaturama, Matija Burek na bubnjevima, Oliver Potočnik na saksofonu, te vokali Martina Friščić, Neven Stipčić i Domagoj Ivanković kao gost.

 

Ček dis aut