Za ulogu u „Plemenima“ Slaven Španović nagrađen Joakimovim prstenom u Kragujevcu

Plemena_Slaven Španović_Petra KurtelaKazalište Planet Art vratilo se s iznimno uspješne jednotjedne turneje po Srbiji gdje je izvelo predstave „Ritina škola“ i „Plemena“ u Narodnom pozorištu u Beogradu te „Plemena“ u Knjaževskom srpskom teatru u Kragujevcu pred prepunim dvoranama. Beograđani i Kragujevčani predstave su ispratili aplauzima na otvorenoj sceni i ovacijama, a dojmovi gledatelja su se nastavili i na društevnim mrežama tagovima ‘genijalno’, ‘neponovljivo’ i sličnima uz čestitke i pozive za ponovnim dolaskom.

U Kragujevcu, na najznačajnijem srpskom kazališnom festivalu JoakimInterFestu, Slaven Španović osvojio je jednu od najprestižnijih srpskih kazališnih nagrada Joakimov prsten za najboljeg glumca za ulogu Billyja u predstavi „Plemena“ nastaloj u koprodukciji Planet Arta i Exit Teatra, a predstave su pozvane da ponovno dođu zbog velikog interesa koji su pobudile.

Da je kultura snaga koja gradi mostove i na koju se trebamo više oslanjati potvrđuje ovom prilikom dogovorena koprodukcija između Planet Arta i Narodnog pozorišta u Beogradu planirana za sljedeću sezonu kao i daljnja suradnja s kragujevačkim kazalištem.

Ček dis aut