„Viva La Pola!“ priprema žestok i nezaboravan program za kraj lipnja

extreme noise terror

Trinaestu godinu po redu, Viva La Pola! priprema ubojiti program koji će se ove godine održati 24. lipnja u klubu Uljanik.

Kao i u dosadašnjem vremenu, uz mnoge bendove koje je dovela, ugostila i predstavila na ovim prostorima (između ostalog BIOHAZARD, AGNOSTIC FRONT, THE 69 EYES, THE TOY DOLLS i mnoge druge), i trinaestu godinu zaredom, „Viva La Pola!“ priprema nezaboravan program za petak 24.6. i ujedno večer koju svaki obožavatelj žestoke glazbe nikako ne smije propustiti.

13179303_1128115113900603_5649936394483078015_nPo prvi puta na ovim prostorima, u petak, 24.6. nastupiti će najpoznatiji svjetski crust punk grindcore bend – EXTREME NOISE TERROR iz Velike Britanije. Uz Napalm Death rodonačelnici zvuka koji je otišao do nemogućih izvedbenih granica, i čijim vizionarskim pothvatima, hard core i metal glazba sredinom osamdesetih su dobili toliko snažan vjetar u leđa da su pokrenuli čitavu revoluciju, koja traje i dan danas. EXTREME NOISE TERROR su osnovani 1985. i do dan danas nesmiljeno razaraju svjetskim pozornicama a isto tako i u diskografskom smislu. Vokalist Dean Jones, konstanta benda od samog početka, predstavlja ikonu scene i prema mišljenju mnogih jedan je od najkarizmatičnijih frontmena u svijetu žestoke glazbe ikada. Na premijernom nastupu u Puli predstaviti će stvari s prošlogodišnje istoimenog studijskog albuma, a za sve fanove otprašitit će i sve legendarne numere iz dosadašnjeg vremena, između ostalog stvari „Murder“, „Raping The Earth“, „Bullshit Propaganda“, „Show Us You Care“ i dr. Već sada svi su se složili, da je nastup grupe EXTREME NOISE TERROR, nešto što je Pula već duže vrijeme iščekivala.

Festival „Viva La Pola!“ u trinaestoj godini predstavlja i jedan od najdugovječnijih europskih death metal bednova, DESECRATION iz Velike Britanije. DESECRATION postoji od 1992. godine i uz bogatu diskografiju odlikuje ga to da je uvijek ostao vjeran istinskom, old school zvuku, kojega fanovi death metala i najviše vole.

Uz inozemne bendove, za ovu godinu „Viva La Pola!“ također donosi i domaće bendove, a i tu su vodili brigu da budete jako zadovoljni. Kako se već planira večer, koja će u svakome slučaju biti pravi nuklearni udar u glazbenom smislu, zaprašiti će i ikone hardcore/grindcore scene ovih prostora, puležani BOLESNO GRINJE. BOLESNO GRINJE rasturaju od 2000. godine i već uživaju kultni status kako u državi tako u regiji. Nakon sjajnog albuma „Chronicles from the Tomb“ iz 2014. željno se iščekuje i najnoviji album koji je upravo u fazi dovršetka, a vjerojtno će nas dečki 24.6. počastiti i s stvarima s tog albuma.

Pula pokazuje da nastavlja tradiciju žestokog zvuka u najboljem mogućem smislu, a u prilog tome ide death metal/grindcore bend DROPTHEHAMMER koji se u nekoliko dosadašnjih koncerata pokazao zavidnom koncertnom atrakcijom, a nastupom 24.6. naći će se u najboljem mogućem okruženju.

Očekuju se potvrde još nekih bendova, stoga pratite event na službenoj facebook stranici.