058 – “Vrijeme”

Splitski bend 058, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo stvaranja pjesama na engleskom jeziku te brojne koncertne nastupe, nakon prvog singla “Lutke”, objavljuje drugi singl “Vrijeme”. Jedan su od rijetkih bendova koji u Hrvatskoj svira “americana” stil glazbe, a upravo u tom tonu je i sjajni novi singl. Za pjesmu je snimljen i spot za kojeg su zaslužni redatelj Bruno Pavić (Vlog) te snimatelj Ratko Ilijić, a u kojem glume izvrsni splitski glumac Elvis Bošnjak te mlada televizijska kuharska zvijezda Tea Mamut.

Spot je prikazan i u splitskoj La Bodegi gdje je i snimljen, a uz standardnu postavu koju čine Branko Mamut (gitara), Predrag Lovrinčević (vokal i usna harmonika), Željko Marčina (bas), Toni Silobrčić (bubnjevi) i Tomislav Primorac (vokal i gitara), bend je na koncertnoj promociji predstavio mladu i perspektivnu pjevačicu Neru Šulentić.

Bend je osnovan 2012. godine njegujući neuobičajen glazbeni stil za naše podneblje, “americanu”. Nakon 15-ak pjesama snimljenih na engleskom jeziku, 058 svojim prvijencem na hrvatskom “Lutke” pokušavaju unijeti duh takve glazbe na hrvatsku scenu. Polufinalisti su RockOffa i HGFa, a njihova pjesma “Changes” nominirana je za pjesmu godine na Radio 101.