100 Baltazara predstavio prvi singl “Čudna pitanja”

100 Baltazara, novi je projekt Ante Puljiza (ex Frakcija i Indigo) i Saše Antića (TBF). Autor glazbe i teksta je Ante koji je odsvirao i gitare, dok aranžman, snimanje i produkciju u Studiju Bozon potpisuje Saša Antić.

Ovo je pjesma o razvoju nulte stope tolerancije na sva suvišna i čudna pitanja kojima ljudi kvare kvalitetu istinske ljepote života. U lakim skitanjima čuči Sloboda, jedino mjesto na kojem je ljubav moguća“, objasnio je Ante Puljiz.

Pjesma je premijerno emitirana u emisiji “Svijet diskografije” Zlatka Turkalja na HR2, a poslušajte je i na linku iznad.

Sam naziv projekta, 100 Baltazara, nastao je na metafori poznatog crtanog filma, a zamišljen je kao suradnja niza različitih glazbenika od kojih svaki daje svoj specifičan zvuk i pečat u zvuku kojeg stvaraju. Upravo u tom smjeru i ide snimanje, da svaki od “Baltazara” koji je uključen u projekt donese sa sobom nekoliko kapi svoje energije u “epruveti” i pretoči ih u konačnu sliku zvuka.

Osobno sam vezan uz glazbu još od ranog djetinjstva,a u proteklih nekoliko godina sam radio na autorskim pjesmama. Kada ih je Saša čuo stavio mi je na raspolaganje svoje vrijeme i studio. Pjesme koje Vam je poslao su produkt te suradnje“, zaključio je Ante.