Album: ‘Radio Luksemburg u boji’

RL cover 1Kada bi se stavilo na papir sve što je prethodilo stvaranju albuma prvijenca Radija Luksemburg „Radio Luksemburg u boji“ dobili bismo literarni uradak po uzore na one ruske iz 19. stoljeća. Putovanje je započelo u Zagrebu još prije četiri godine, a završilo čak preko oceana. Singlovi s albuma za to su vrijeme zasluženo osvajali visoka mjesta na svim top listama radio postaja – sigurno vam iz glave još ne izlazi hit singl „Ako nemam te“ .

Album je sniman pod budnim okom producenta Srđana Sekulovića Skansija koji, osim producentske uloge, na albumu ima i punopravan status člana banda te autora. Nakon prošlogodišnje selekcije pjesama i prvih snimaka, album je miksan tijekom 2011. u NLO studiju Zagreb. Tijekom tog razdoblja band je snimao materijale, ali i djelomično promijenio postavu, pa čak i ime banda.

Trnoviti put do zvijezda odveo ih je i u Ameriku. Tamo je album prošao finaliziranje i mastering  u najboljim studijima Bostona (SAD) kod Jay Frigoletta, koji je iskustvo stekao radeći s velikanima poput Alice in Chains, Black Eyed Peas, Oasis, INXS i mnogim drugima. Radio Luksemburg je na albumu ugostio i Davorina Bogovića na pjesmi „Idu dani“.

Nakon te suradnje na pred singlu, uslijedio je bum s možda najemitiranijom pjesmom 2011. godine – „Ako nemam te“. Status ljubimaca radijskih etera potvrdili su i aktualnim singlom „Tvoje boje“.

Album „Radio Luksemburg u boji“ sadrži 10 pjesama pretežno ljubavne tematike, a članovi benda su objasnili svoje razloge :

„Takav nam je materijal bio neophodan za pravdanje naših izostanaka s kućnih ognjišta za vrijeme priprema i snimanja,te kao takav može nam poslužiti kao materijalni dokaz u eventualnim brakorazvodnim parnicama kao alibi, a svima Vam ostalima nadamo se da će služiti samo za ugodno slušanje.“