Bad Mushrooms – “U carstvu Drakova hrama”

Zagrebački retro hard rock sastav Bad Mushrooms izbacio je novi spot za single “U carstvu Drakova hrama”.

“Oduvijek su me fascinirale te priče iz vlaške mitologije i magije. Naš orguljaš Jan Tomašević je napisao poprilično mračnu glazbu i osjetio sam da je sada prilika da ispričam jednu zapravo modernu priču, koristeći motive tih prastarih vjerovanja iz mitologije starosjedioca ovih prostora” – kaže bubnjar banda i autor teksta Goran Odžaklieski.

Redatelj upravo objavljenog video uratka je Marijan Josipović, dok su za scenarij zaslužni Marijan Josipović, Katarina Šestić i Josipa Oršolić. Lutke koje su izradile Ivana Živković i Sheron Pimpi-Steiner animirale su ovom prigodom Josipa Oršolić i Katarina Šestić. Snimanje i montažu spota odradili su dečki iz Foto studia Fabo, Fabijan i Sebastijan Đukić, a glavna uloga u spotu pripala je Dini Mrkonjić.

“Kada je rad na pjesmi završio, počeli smo razmišljati o spotu i došli do zaključka da ovoga puta želimo nešto potpuno drugačije. Dosadili su nam spotovi u kojima se pojavljuju članovi banda koji sviraju, a i sama priča ove pjesme zahtijevala je nešto više….nešto mistično i uvrnuto. Tako smo došli na ideju da napravimo spot sa lutkama. Čudnim putovima došli smo do ekipe sa Akademije dramske umjetnosti u Osijeku i Katarine Šestić koja je okupila tim od desetak stručnih ljudi i vodila čitavu priču oko izrade spota. Mi kao band, prezadovoljni smo spotom. Spot u potpunosti očarava zamišljeno i savršeno se spojio sa glazbom i tekstom.”

Band uživo možete poslušati 10.12. u velikom pogonu Tvornice Kulture, gdje će nastupiti uz odličan zagrebački heavy progressive metal band Sage.