BAJAGA – premijera singla ‘Ako treba da je kraj’

bajaga

Bajaga i Instruktori ovaj četvrtak, 03.11.2011. premijerno na Totalnom FM-u, u jutarnjem showu ‘Doručak sa Miom Kovačić’, predstavljaju novi singl “Ako treba da je kraj”, moćnu rock baladu kojom najavljuju novi album, koji bi trebao biti objavljen kroz nekoliko mjeseci  u izdanju Dallas Recordsa .

“Iako naziv ‘Ako treba da je kraj’ zvuči fatalistički, u pitanju je ipak optimistična ljubavna pjesma. Uvijek je teško objašnjavati svoje pjesme, a ovdje bih samo mogao da kažem da tekst i muzika idu strašno dobro zajedno. Klasična rock balada”, kaže Momčilo Bajagić-Bajaga.

“Ako treba da je kraj” ide u laganom ritmu i karakterističan je veliki i zanosni refren, čvrste gitare i ritam sekcija, senzualni prateći ženski glasovi, a posebnu draž daje klavir i hammond orgulje Instruktora Saše Loknera koji se ističe kratkim ali upečatljivim solom.

“Kao i ostatak budućeg albuma, ‘Ako treba da je kraj’ je rađena kako ja to volim reći ‘na drva’, dakle na analogni način sa živim instrumentima, živim bubnjem, pojačalima koja imaju lampe…na starinski način”, objašnjava Bajaga, autor muzike i stihova za “Ako treba da je kraj”.

Zajednička crta svim novim pjesmama je korištenje živih instrumenata, a Bajaga podsjeća da su skoro svi njegovi prethodni albumi bili žanrovski dosta šareni, i da samo na osnovu “Ako treba da je kraj” ne treba unaprijed zaključivati kako će zvučati ostatak materijala. Biti će još iznenađenja.

Uz producenta Voju Aralicu, sa kojim je sniman i prethodni CD “Šou počinje u ponoć”, Bajaga je prošlog kolovoza počeo intenzivniji rad na novom materijalu. Do sada je završeno u potpunosti sedam pjesama, a još su preostale samo dvije ili tri pjesme za još uvijek bezimeni album.

“Ne forsiram sebe da što prije završim album. Radim ga natenane sa Vojom i momcima iz benda, evo sad već godinu dana. Naravno između posla u studiju smo imali i koncerte i razne neke stvari. Ništa nismo radili na brzinu. Jesmo više puta najavljivali kada će album biti gotov pa nije bio, ali bolje je da bude dobar, pa je onda sasvim svejedno koliko je trajalo”, kaže Bajaga.

Bajagu ćemo ove zime ponovo moći vidjeti i uživo u Hrvatskoj i to u sklopu turneje Karlovačko live…

AKO TREBA DA JE KRAJ

Gde su oni dobri anđeli čuvari
Što dolaze tiho da poprave stvari,
Ne vidim u mraku, leptire i svice,
Da ti sklone kosu i osvetle lice,

Ne vidim u mraku prst pred nosom,
Jutro stiže umiveno rosom,
Ne čuje se čak ni lepet krila,
Gluvi je sat.

Ako treba da je kraj,
Neka se odmah desi.
Ako treba da je bol,
Skupi ga i podnesi.
Ako treba da je život,
Samo duboka tuga,
Ako ovo bude kraj,
Znaću da nije ljubav.