Big Strip Gorila objavili debitantski indie-rock album “Moment”

big-strip-gorila

Nakon niza fantastičnih singlova koji su ga najavljivali tijekom zadnje dvije godine, konačno je objavljen jedan od naših najiščekivanijih debitantskih indie-rock albuma, “Moment” sjajnog mladog zagrebačkog benda Big Strip Gorila.

Sniman u suradnji s producentom Borisom Fischerom, “Moment” donosi svih pet singlova kojima su se Big Strip Gorila nametnuli kao jedan od najperspektivnijih ovdašnjih sastava – “Negacija savršene priče”, “Dresden”, “Bermudski trokut”, “Što sada kada smo zaspali” i “Bez treme” – te čak sedam novih pjesama kojima samo potvrđuju ono što su u tom razdoblju kontinuirano dokazivali: da je, unatoč njihovom svježem stupanju na scenu, riječ o svirački i autorski izuzetnom bendu.

Na tu zajedničku kreativnu energiju ukazuje činjenica da glazbu za svaku pjesmu potpisuju svi članovi – Mateo Patekar (bubnjevi), Marko Jankek (vokal i gitara), Mate Palestrina Mazić (gitara) i Tomislav Čanković – dok prepoznatljiv glas pjesama jamči Jankijevo pisanje, koje je zaslužno za sve tekstove, osim za “Bermudski trokut”, koju potpisuje Palestrina Mazić. Aranžmane je, pak, sastav izradio u suradnji sa svojim vrsnim producentom, što “Moment” čini pravim zajedničkim glazbeno-produkcijskim podvigom. Naslovnu ilustraciju albuma potpisuje Krunislav Stojanovski, fotografije Toni Mijač, a likovno oblikovanje albuma Jana Dabac.

Uzevši u obzir rad Big Strip Gorile, ovaj album uistinu dolazi kao kruna njihovih fantastičnih uspjeha koje, čini se, neprekidno nižu. Njihov singl “Bez treme” zavladao je MTV-jevom regionalnom top-listom, zasjevši na prvo mjesto, a bend je ranije ove godine dobio i jedno od najvećih mogućih priznanja vlastitih kolega: članovi legendarnog Bijelog dugmeta snimili su s njima pjesmu “Zar ne vidiš da pravim budalu od sebe”.

Da niz njihovih sjajnih uspjeha ne pokazuje nikakve znakove posustajanja – štoviše, da Big Stripovci nezaustavljivo rastu – pokazuje i njihov sjajan nedavni nastup na prvoj finalnoj večeri ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala, koji je ujedno i njihov drugi nastup na tom važnom glazbenom događaju.

Za sve one koji su tom prilikom propustili čuti kako vrhunski, mladi i energični indie rock zvuči uživo, Big Strip Gorila pripremaju i koncertnu promociju “Momenta”, koja će se održati u srijedu, 7. prosinca, u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U međuvremenu, ovaj fantastičan bend će vas zagrijavati za predstavljanje svojim novim spotom, snimljenim za novi singl s ovog albuma, “Sudar s istinom”, koji će biti premijerno prikazan sljedećeg ponedjeljka, 31. listopada, na CMC TV-u.