Blitz Velesajam kulture u zagrebačkom SC-u – Mnogo sadržaja za nula kuna

STICRI Orchestra
STICRI Orchestra

Jednodnevno, cjelodnevno razgovaranje, muziciranje, projiciranje filmova, druženje, plesanje i DJ-iranje… Blitz Velesajma kulture održat će se u subotu, 28. studenog 2015. u Studentskom centru, Savska 25, Zagreb..

Od 16 h na programu je audio instalacija „U SC-u na WC-u“ Martine Miholić u prostorima Teatra &TD. Instalacija je dio prethodnog rada „Ispipavanje“ čiji je zvučni dio svojevremeno bio cenzuriran i zabranjen. I upravo taj zvučni dio, slušat ćemo na Velesajmu kulture. U razgovoru s prijateljicama, autorica doznaje više o njihovim rodnim, spolnim, seksualnim i tjelesnim identitetima….

Serija razgovora „Odradi-pa-pričaj-ili-ispeci-pa-reci, ma-čovječe-izuči-pa-poduči“, donosi epizodu Đelo Hadžiselimović. S njime razgovara Vedran Šuvar. Razgovor počinje u 16 sati u Polukružnoj dvorani &TD-a. Potom slijedi „Blitz večera“.

U 18 h otpočinje razgovor s akademikom i dugogodišnjim profesorom filozofije Brankom Despotom, koji je svojom upečatljivom pojavom i nastupom osvajao “srca i duše” mladih generacija i odgajao ih za “struku i za život.“ Moderiraju Damir Bartol Indoš i Nataša Rajković. Mjesto radnje: Polukružna &TD.

Tijekom dana odvija se i ozbiljna, ali impro, humanitarna organizirana u suradnji s Are you Syrious. Kaže: Iako uvijek trebamo hranu, toplu odjeću i novac, situacija na terenu se mijenja iz dana u dan te ćemo popis potrebnoga objaviti dva dana prije početka akcije na facebook stranicama Kulture promjene i na službenoj stranici Studentskog centra.

Kratke slike, filmski program Kulture promjene, druži se s Pančevo film festivalom i njegovim organizatorima Ognjenom Glavonićem i Stefanom Ivančićem.

U 19.30 h u MM centru, program Kratke slike predstavljamo Pančevo Film Festival, uz gostobanje njegovih organizatora, Ognjena Glavonića i Stefana Ivančića. Međunarodni festival slavi autorski, nezavisni film i predstavlja dokumentarne i igrane filmove koji kroz različite žanrove i filmske postupke ilustriraju i kritiziraju svijet u kojem živimo. Na programu su „Kada te pogleda svojim sitnim očima“Alice Furtado, dokumentarni esej „Arhipelazi, goli granit“ Daphe Heretakis, dokumentarno-eksperimentalni „Daljine“. Jelene Maksimović i Ivana Salatića te kratki igrani „Naše tijelo“ Dane Komljena.

Filmski program u MM-u otvorit će Once-in-a-light-time foršpan, odnosno svjetlosna instalacija „It lux empty“ Nikole Bojića i Marina Frankole.

Koncert STICRI Improvisers Orchestra u Velikoj dvorani Teatra &TD na rasporedu je od 21,30 sati. Oni su 26 štajerskih i hrvatskih glazbenika/improvizatora čiji zajednički glazbeni izričaj objedinjuju i vode pojedini članovi orkestra. Blitz orkestar čine, među ostalima, Kaja Farszky, Martin Kolber, Ivan Marušić Klif, Hrvoje Nikšić, Tena Novak Vincek, Igor Pavlica, Damir Prica Kafka, Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz.

Od 23 h plesnjak uz DJ-a Dabija.

Ulaz na sve događaje je besplatan.