Bolonjska tragedija – tragedija na studentski način

KSET će u nedjelju, 20. svibnja ugostiti Gastritist theatar, glumačku skupinu FFZG-a, koja će ovom prilikom izvesti predstavu pod nazivom “Bolonjska tragedija” u režiji Kristine Grubiša. 

Predstava donosi priču o suvremenom tragičnom junaku koji ne može pobjeći od svoje sudbine i – zloglasnog administrativnog sustava.

Imamo kor! Nudimo katarzu! A bit će i dobre glazbe. Prisjela vam je Bolonja? Vjerujte, i nama. Ne mislimo dakako na grad, već na bliski nam studentski sustav. Tragedija na studentski način, sa suvremenim tragičnim junakom, korom, i tragičnim činom! Pripremite se, ponesite maramice; tragedija počinje.“, poručuju iz KSET-a

Amaterska predstava dramske sekcije KSFF-a “Bolonjska tragedija” objedinjuje klasične kazališne forme (antički izraz i Shakespeare-ove elemente) sa suvremenom tematikom i tekstom. Tema predstave je bliska svim studentima, te propituje studentski sustav kao takav i svakodnevne probleme s kojima se svi njegovi pripadnici susreću. Projekt je realiziran od strane nekolicine studenata FFZG-a, svih od reda različitih smjerova i odsjeka uz pomoć vanjskih suradnika, studenata Sveučilišta u Zagrebu.

Glume Karla Katić, Buga Kranželić, Antonela Tošić, Laura Vuksan, Kristina Grubiša, Veronika Štefanko i Ana Miljanić.

Gastritis theatar je studentska inicijativa otvorena svim studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu željnima stvarati vlastite projekte i kreativne zamisli.