Borko Perić nagrađen za ulogu u Kerempuhovom ‘Ustavu Republike Hrvatske’

Satiričko kazalište Kerempuh, Borko Perić u predstavi “Ustav Republike Hrvatske”

Na ovogodišnjim 34. Susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, održanima od 16.11. do 25.11.2017. godine, u konkurenciji osam predstava iz regije, Grand Prix za najbolju mušku ulogu jednoglasno je dodijeljena Borku Periću, članu ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh, za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi “Ustav Republike Hrvatske”, autora Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana i produkciji Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Nagradu je dodijelio stručni žiri u sastavu: Almir Imširević, dramski pisac iz Sarajeva, Ljiljana Blagojević, glumica iz Beograda i Anja Šovagović, glumica iz Zagreba.

Satirična predstava „Ustav Republike Hrvatske“, kazališna inačica istoimenog, nagrađivanog filma Rajka Grlića, kroz nacionalne odnose (one Hrvata i Srba) te kroz homofobne relacije (pitanje pozicije homoseksualaca u društvu) progovara o aktualnim temama unutar postojeće svakodnevice kojoj svjedočimo. Radi se o predstavi koja se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima.

Sljedeće izvedbe „Ustava Republike Hrvatske“ u Kerempuhu su 8., 21. i 28. prosinca.