Bow vs. Plectrum i Tamara Obrovac kvartet oduševili publiku treće večeri 25. festivala JazzTime Rijeka

Bow vs Plectrum
Bow vs Plectrum

Treće večeri 25. festivala JazzTime Rijeka u Hrvatskom su kulturnom domu na Sušaku nastupili Bow vs. Plectrum i Tamara Obrovac kvartet. Oba koncerta pružila su atraktivne nastupe na visokoj razini, što je publika prepoznala i nagradila ih ovacijama.

Bow vs. Plectrum – kontrabasist Tihomir Hojsak i tamburaš Filip Novosel – jedna je od nazaposlenijih kombinacija na našoj jazz sceni. Nakon turneje po SAD-u i koncerta u Beču prvi su put nastupili i pred riječkom publikom. Predstavili su unikatan zvuk i pristup u kojem spajaju jazz s narodnom ili klasičnom glazbom. Osim zanimljivih aranžmana, zahvaljujući uigranosti doimali su se kao da sviraju s lakoćom, jednostavno, organski.

Tamara Obrovac Quartet
Tamara Obrovac Quartet

Takav je dojam ostavio i Tamara Obrovac kvartet u kojem, uz ovu pjevačicu i autoricu glazbe i tekstova, sviraju pijanist Matija Dedić, kontrabasist Žiga Golob i bubnjar Kruno Levačić. Izvedbe Tamarinih skladbi u ovom su kontekstu puno drukčije nego s Transhistrija Ensembleom, s više jazzističkih karakteristika, ali još uvijek slobodne i nesputane. Niti ovom prigodom nije nedostajalo spontanosti, nepredviđenih interakcija, smišljanja tekstova na licu mjesta. Radost muziciranja, radost prijateljevanja, komunikacija s publikom virtuozna sola – sve to glazbu kvarteta čini uzbudljivom i neponovljivom.

Večeras, u posljednjem koncertu festivala na Botelu Marina nastupit će, s početkom u 20 sati, riječki gitarist Bruno Mičetić u triu s bas gitaristom Lukom Veselinovićem i bubnjarem Bornom Šercarom te riječki sastav Overnight Parking.

tekst: Davor Hrvoj
foto: Gregor Bogdanović

Ulaznice potražite u sistemu Entrio. Jednodnevne festivalske ulaznice možete kupiti po cijeni od 70 kuna.
Program 25.JazzTime Rijeka:

HKD na Sušaku:

Srijeda 16.11.2016. od 19:30H
Otvaranje Festivala
Otvorenje izložbe fotografija Davora Hrvoja

od 20:00H
Roberto Gatto Trio
Jazz orkestar HRT
i gosti: Zoran Majstorović, Franjo Črnjarić
JazzAfter: Trio Minus One

Četvrtak 17.11.2016. od 20:00H
Marc Abrams Trio
Chui
JazzAfter: Katarina Jurić Quartet

Petak 18.11.2016. od 20:00H
Bow vs. Plectrum
Tamara Obrovac Quartet
JazzAfter: RijekaJazzRevue

Botel Marina:
Subota 19.11.2016. od 20:00H
Mičetić-Šercar-Veselinović
Overnight Parking

25.JazzTime zahvaljuje na podršci Gradu Rijeci, Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Primorsko goranskoj Županiji, Turističkoj zajednici Grada Rijeke, Hrvatskoj Radio Televiziji, Botelu Marina, Novom listu, Radio Rijeci, Jazz.hr i Mixer.hr.

25. JazzTime Rijeka
@: info@jazztimerijeka.com
W: www.jazztimerijeka.com
Facebook: http://www.facebook.com/jazztimeri
Twitter: http://twitter.com/jazztimerijeka