Bow vs Plectrum – “Kit Blues”

Bow vs Plectrum, vrhunski jazz dvojac koji prima samo hvale kritike i javnosti, predstavlja novi singl i spot. Filip Novosel (tambura) i Tihomir Hojsak (kontrabas) snimili su video spot za skladbu Kit Blues s hvaljenog albuma “Bow vs Plectrum”.

Spot je režirao i producirao hollywoodski producent i redatelj Bobby Grubic, vlasnik tri nagrade Emmy, a glazbu potpisuje Tihomir Hojsak. Spot je sniman na atraktivnim lokacijama Los Angelesa kao što su Hollywood Walk of Fame, Venice Beach, Culver City Hill i Santa Monica Pier.

Duo Bow vs Plectrum su u studenom 2016. odsvirali prvu američku turneju na kojoj su obišli pet gradova (San Pedro, Los Angeles, Pittsburgh, New York i Washington), a nastupili su i u glasovitoj dvorani “The Kennedy Center for Performing Arts”. Treba spomenuti kako su naši glazbenici dobili posebna priznanja za doprinos u kulturi od američkog kongresa i kalifornijskog senata, a Jutarnji List proglasio je njihov album Bow vs Plectrum najboljim domaćim jazz izdanjem 2016. godine. Također, njihov debitantski album se našao na brojnim ljestvicama glazbenih kritičara kao jedan od najboljih prošlogodišnjih albuma.

Novosel i Hojsak pišu i sviraju uzbudljivi fusion stilova, odetno glazbe do jazza, a nesvakidašnji zvuk banda temelje na ideji spajanja vlastitih instrumenata, kontrabasa sviranog gudalom (Bow) i posve neobično – tambure svirane nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom (Plectrum). Rezultat su originalne kompozicije i u konceptu i u zvuku kao jedinstvena pojava na jazz i world music sceni.

Na albumu “Bow vs Plectrum” se nalazi 8 pjesama, od čega su četiri autorske, a četiri tradicionalni ili jazz standardi. Na albumu gostuju velika glazbena imena kao što su Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Theodosii Spassov i Žan Tetičkovič. Album su snimili Filip Vidović i Neven Marinac, a kompletnu produckiju napravio je Filip Vidović u Morris studiju.