Bubnjar grupe AC/DC, Phil Rudd dolazi u Zagreb sa svojim novim bendom

Peto jubilarno izdanje Biggest Little Rock Festivala najavilo je svog prvog headlinera. Po prvi puta u Hrvatsku stiže legendarni bubnjar grupe AC/DC Phil Rudd sa svojim novim bendom. Nastupit će u zagrebačkom klubu Hard Place u petak 27.04.

Ovaj kontraverzni bubnjar kojeg nazivaju “srce i duša benda AC/DC” preko 30 godina bio je bubnjar jednog od najvećih svjetskih bandova (1975.-1983. i 1994.-2015.) i svirao je na 15 albuma koji su se prodali u više od 200 milijuna primjeraka. Bezvremenske hitove poput „Higway to hell”, „T.N.T.”, „Let there be rock”, „Back in Black” i mnoge druge krasi njegov ritam. Phil Rudd je (sa ostalim članovima AC/DC) 2003. primljen u Rock and Roll Hall of Fame, a zbog pravnih problema na Novom Zelandu Rudd se nije mogao pridružiti bandu 2015. godine na ”Rock or Bust” turneji pa ga je zamjenio Chris Slade. Koliko Phil nedostaje bandu govori i činjenica da i basist Cliff Williams napušta band jer ne može svirati bez Phila i Malcoma.

Phil Rudd je tijekom 2014. sakupio novu ekipu i snimio svoj prvi solo album „Head Job” koji je na tragu AC/DC zvuka. Phill je izjavio: „Da Vam kažem istinu ne mogu biti j****o sretniji sa albumom. Jako sam ponosan na njega i sa svime što smo na njemu napravili. Momci su sjajno svirali, zvuk bubnja je odličan… stvarno je fenomenalan!

Zbog svojih problema sa zakonom (Phil je „zaradio” osam mjeseci kućnog pritvora) promocije albuma nije bilo, no sada kada je sve iza njega, Phil kreće na turneju na kojoj sa svojim Phil Rudd bandom predstavlja novi album, ali svakako i svira najveće hitove svog matičnog benda.