Chris Eckman (USA) u riječkom OKC Palach

plakat-eckman3-maliNa (sretni) petak 13.03. u Rijeku stiže Chris Eckman, producent, tekstopisac, kompozitor za filmsku glazbu, suosnivač legendarnih  Walkaboutsa, kao i  izdavačke kuče Glitterbeat Records. Na riječkom koncertu društvo će mu pratiti prijatelji Žiga Golob na kontrabasu i Blaž Celarec na bubnjevima. Karte po cijeni od 35,00kn moguće je kupiti u Dallas music shopu Rijeka (Splitska 2a) i/li putem sustav Entrio.hr.

Chris Eckman (USA)
http://www.chriseckman.net/
https://www.facebook.com/
chris.eckman.9?fref=ts

„Okrug Harvey je golemo isušeno zemljište s niskim raslinjem, okruženo vjetrovitim planinama, u čijim podnožjima možemo naići na močvarne ritove sa tisućama ptica koje se samo tamo mogu zateći; kraj je to u kojem žive malobrojni navikli na izazove prirode koja je podjednako i lijepa ali i opasna (tijekom godine vrućine su nepodnošljive, dok su zime hladne i snježne).

Ideje su došle sasvim spontano dok je preslušavao posljednji Walkaboutsov album ”Travels in the Dustland”- album o pustinji, kojoj Walkaboutsi prilaze na apstraktan i pomalo mističan način. ”Harvey County” je ipak snimljen na drukčiji način; ovdje su događaji i protagonisti plod kreacije i mašte, ali su lokacije i ceste kojima se Eckman i sam vozio autentične, izvorne. Sam kaže da prilikom sviranja može zamisliti gdje nas one vode, gdje nestaju iza planina Steens, masiva koji se diže visoko iznad pustinje Alvord i gdje se spajaju sa horizontom.

Album je nastao u suradnji sa slovenskim basistom Žigom Golobom, u prostranom studiju u tišini periferije Praga. Eckman je htio imati podjednako sirov ali i suzdržan album, bez Žige koji je donio bitnu svježinu ne bi uspio u tome naumu. Na albumu se pojavljuju i Milan Cimfe u ulozi tonskog majstora i bubnjara, Anda Eckman, kao prateći vokal na dvije pjesme, Paul Austin ,druga gitara na ”Carnival Smokeu”i Chrisov stari prijatelj Terry Lee Hale koji je svirao električnu harmoniku na ”Many Moons”.

U originalu, album je zamišljen da zvuči poput albuma ”Nebraska”, kada bi se radilo o dubu; na kraju nije tako ispalo iako Eckman smatra da se na trenutke mogu vidjeti tragovi koji su vodili ka toj ideji. Sve u svemu zadovoljan je ishodom i kako sam kaže sada se može posvetiti traženju novih krajeva i krajolika koji ga neće ostaviti ravnodušnima i tko zna, možda i potaknuti na snimanje novog materijala.“ – Chris Eckman/Ljubljana/Rujan, 2013.

Distune vam predstavlja…Chris Eckman (USA) “Harney County Tour”

OKC Palach, Rijeka – Petak, 13.03.2015. u 22h
Cijena ulaznica: 35/50kn

Pretprodaja: Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a), sustav Entrio.hr –
https://www.entrio.hr/event/distune-vam-predstavljachris-eckman-usa-w-paul-austin-usa-ziga-golob-slovenija-2066