Cinkuši, Ogenj i Balkalar – Dvjestotinjak posjetitelja uglas je pjevalo kajkavske pjesme u Vintageu

Ogenj, foto: Đuro Kajfa

Autor: Zoran Stupar

U odličnoj atmosferi Vintage Industrial Bara legendarni Cinkuši, folk-punkeri Ogenj te mladi etno bend Balkalar u srijedu su rasplesali zagrebačku publiku.

Talentirani glazbenici iz Balkalara su svojim izvedbama više i manje poznatih etno uradaka, od Irana do Balkana, dobro zagrijali publiku za nastup vatrenih koprivničkih folk-punkera, Ognja.

Ogenj, foto: Đuro Kajfa

Ogenj je za početak predstavio novu stvar  ‘Samo sam ja’. Nastavilo se u dobro poznatom žestokom i veselom ritmu, a bend je za pjesmu ‘Hote, hote’ ovom prilikom snimao i spot. Da je Ogenj na pravom putu u svojoj glazbenoj avanturi dokaz je i da je dobro raspoložena publika na kraju nastupa, na poticaj benda, sama otpjevala refren ‘Lepe Mare’. Sve popularniji Ogenj uskoro nastupa u Ljubljani i Rijeci, dok ih se ponovno u Zagrebu može vidjeti 16. veljače u klubu Vinyl.

Nakon Ognja na scenu su stupili Cinkuši i do kraja raspametili okupljene svojim jedinstvenim obradama hrvatskih narodnih pjesama – ‘Grad se beli’, ‘Mamica su štrukle pekli’, ‘Bratec kosi’…

Dvjestotinjak posjetitelja uglas je pjevalo kajkavske pjesme koje Cinkuši uvijek iznova dižu iz zaborava i na veseli, dinamičan i moderan način oduševljavaju publiku.

Sve u svemu – sjajna etno-rock večer u Zagrebu.

25.01.2017. @ Vintage Industrial bar