Članovi Toola i Mastodona predstavili novu supergrupu – Legend of the Seagullmen

Glazbena scena odnedavno je bogatija za još jedno ime. Legend of the Seagullmen nova je “nautička” supergrupa osnovana od strane Mastodonovog frontmena, Brenta Hindsa, bubnjara grupe Tool, Dannya Careya, i poznatog redatelja i animatora, Jimmya Haywarda.

Poznata trojka, uz basista Petea Griffina (Zappa plays Zappa), pjevača Davida “Dr. Dreyer” Dreyera i klavijaturista Chrisa Digiovannia, premijerno će se predstaviti na tradicionalnom kalifornijskom novogodišnjem koncertu Primusa, a ususret nastupu sastav je najavio svoje debitantsko izdanje. Eponimno izdanje najavljeno je za 09. veljače preko Dine Alone Recordsa, a na njemu će se naći osam prigodno tematskih naslova poput “The Fogger”, “Curse of the Red Tide”,  “The Orca”, uz predstavljene “The Deep-Sea Diver” i “Shipswreck”.

Supergrupu predvodi Jimmy Hayward, kojeg je kao velikog fana Mastodona Josh Homme spojio s Brent Hindsom tokom filmske adaptacije stripa Jonah Hex. Druženje je rezultiralo dugogodišnjim prijateljstvom, a ime sastava i tema nautičkog rocka je inspirirana custom gitarom koju je pjevač David “The Doctor” Dreyer dobio na poklon od Hindsa.

Legend of the Seagullmen:
01. We Are The Seagullmen
02. The Fogger
03. Shipswreck
04. Curse of the Red Tide
05. Legend of the Seagullmen
06. The Orca
07. Rise of the Giant
08. Ballad of the Deep Sea Diver