Detour je objavio svoj novi, četvrti po redu, album ‘DETOUR10‘

detour-nova

U petak 18.studenog Detour je objavio svoj novi, četvrti po redu, album ‘DETOUR10‘, a dan kasnije predstavljen je velikim slavljeničkim koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture kojim su obilježili deset godina postojanja.

U Tvornici su im se pridružili i gosti, prijatelji koji su u nekom periodu surađivali i bili dio ove popularne elektro akustik grupe. Publika je tako imala priliku na jednom mjestu podsjetiti se svih dosadašnjih vokalista koji su ostavili traga u grupi, od Daria Iričanina, suradnika još iz razdoblja Yammata, Ines Tričković, do najdugovječnije i neizostavne Maje Posavec, a kao posebni gosti predstavili su se i Ante Prgin Surka, Ozren Žnidarić, Andrej Jakuš, Dean Melki, Lucija Jakelić i Stanislav Kovačić, glazbenici koji su ostavili svoj obol na novom albumu.

detour8DETOUR “DETOUR10”:

  1. Plešem sama
  2. Čudno
  3. Proljeće i ja
  4. Zaboravi
  5. Ljeto počinje
  6. Zmaj
  7. Prijatelj
  8. Mjesec
  9. Gledano sa strane
  10. Tvoje lice se promijenilo

Glazbeni put grupe Detour nikada nije bio pravocrtan i najkraći mogući. Uvijek je pravo prvenstva imala kvaliteta i njihovo pomalo pomaknuto, drugačije “slušanje” glazbe i inzistiranje na tome da budu unikatni.

U godini u kojoj se navršava 10 godina postojanja Detoura dogodile su se velike promjene u bendu. Gina Damjanović postala je nova pjevačica i uspješno je “lansirana” početkom godine velikim hitom “Zaljubila sam se”. Potpuno prirodno nametnula se potreba da album koji je svojevrsno propitivanje 10 godišnje karijere interpretira upravo Gina i da mu jedan vremenski odmak i svježu krv.

U odabiru pjesama koje će dobiti svoje novo čitanje najzaslužniji je autor Nenad Borgudan koji je na ovom izdanju najveći dio pjesama potražio na prva 2 albuma “Detour” i “TV”. Njegovo pristup baziran je na suprostavljanju akustike i elektronike, ali i još puno “začina”.