dRUMELODY – “Hyperbola”

dRUMELODY, projekt u kojem glavu glavnu  riječ vodi bubanj, što akustični, što elektronički, a iza kojeg stoji multitalentirani sarajevski glazbenik Berin Tuzlić, objavio novi video singl “Hyperbola” kojim najavljuje istoimeno studijsko izdanje.

U spotu, koji je režirao Berin Tuzlić osobno, pojavljuje se mlada sarajka Kanita Gojak, a predstavljeni singl naći će se na novom albumu “Hyperbola” uz još devet novih glazbenih uradaka. Zagrebačka publika premijerno će novi singl imati priliku poslušati uživo 06. prosinca u Tvornici kulture gdje će dRUMELODY nastupiti kao predgrupa islandske elektroničke senzacije GusGus.

dRUMELODY je tijekom sedam godina postojanja nastupao u klubovima u Amsterdamu, Barceloni, Dubaiju, Berlinu, Beogradu i Talinnu, dok iza sebe ima sedam albuma i jedan „Live electro session“. Kombiniranom tehnikom akustičnih i elektronskih ritmova, loopova i različitih muzičkih instrumenata s vizualizacijama pjesama zaokružuje se cjelokupni live doživljaj, a glavni posrednik između čovjeka i svega ostalog su bubnjarske palice.

Sedmi album naziva „Aero“ ovog futurističkog elektro-glazbenog projekta iz Sarajeva objavljen je u siječnju 2017. za hrvatsku izdavačku kuću Dancing Bear. Album donosi devet novih pjesama, a ujedno i prvi objavljen na vinilu. Uz to što se bavi glazbom, Berin Tuzlić je i animator, strip crtač (dosad je objavio 60 strip albuma) i filmski redatelj s nekoliko međunarodnih filmskih nagrada iza sebe – od festivala u SAD-u do Koreje, a prije dvije godine je bio i u natjecateljskom programu za kratki film u Cannesu.