dRUMELODY predstavio novi singl u suradnji s hrvatskom glazbenom scenom

Sarajevski futuristički elektro-glazbeni projekt dRUMELODY predstavio je ovih dana najnoviji singl „Hard Core Agro Core” nastao u suradnji s aktivisticom i pjevačicom Ninom Špoljarević (Rizična skupina) i producentom Rejhanom Okanovićem.

Stihove pjesme „Hard Core Agro Core” napisao je Dražen Karakaš, ali je od tri kitice nije ostalo puno u finalnoj verziji uz „udarni refren”, kako tvrdi pjevačica Nina Špoljarević.

Do suradnje s Berinom Tuzlićem iz dRUMELODY došlo je nakon što su Špoljarević i Rejhan Okanović bili na promociji njegovog albuma „Aero” u zagrebačkom klubu Vinyl. Tada je Tuzlić spomenuo da ima gotove neke nove stvari i jednu od njih je ponudio Nini Špoljarević i Okanoviću da se ‘pokušaju poigrati s njom’. Nakon četiri tjedna kao rezultat se pojavila „Hard Core Agro Core” kao reakcija na situaciju s posrnulim koncernom Agrokor.

dRUMELODY je one man band u kojem glavnu riječ vodi bubnjar, perkusionist, strip crtač i animator Berin Tuzlić. Glavna karakteristika projekta leži u tome da bubanj kao instrument vodi glavnu riječ, posebice na live nastupima na kojima Tuzlić korespondira s glazbom u kojoj inače za bubnjara i perkusionistu nema mjesta. „Aero”, koji je inače sedmi album po redu, donosi devet novih skladbi. Ujedno je riječ o prvom albumu objavljenom za hrvatskog izdavača čime se dRUMELODY planira pobliže predstaviti i hrvatskoj publici.