Druženje s Kozmodrumom povodom novog studijskog izdanja

Kozmodrum

Članovi Kozmodruma, i tim okupljen oko izdavačke etikete PDV, 25. listopada priređuju dugo odgađano druženje povodom objavljivanja aktualnog albuma “Gravity”.

Od 20 do 21h na prvom katu Pločnika, prigodni popusti očekuju sve kupce albuma, a dodatni popusti ostvaruju se i kupnjom ulaznice za promotivni koncert koji će se održati u KSET-u, 16. studenog. U nastavku večeri članovi benda i njihovi gosti počastiti će okupljene DJ setovima u znamenitom plavom podrumu zvanom Klein.

Elektronički jazz sastav Kozmodrum izdao je svoj drugi po redu album nazvan “Gravity” koje zajedničkim snagama potpisuju dvije etikete, Zona Muzika i PDV.

Kozmodrum je peteročlani sastav koji uspješno objedinjuje elektronsku i organsku glazbu. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music. Glazbenim vokabularom preuzeli su ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rock, ambijentalnim i minimalističkim tekovinama, pritom ne zaboravljajući jazz i fusion tradiciju koja je jako utkana u njihov izričaj. Janko Novoselić je idejni začetnik, kreativna pokretačka sila i svirač skoro svih instrumenata koji glazbu sklada u studijskom ambijentu.