Editorsi dirnuti humanitarnom krizom u Grčkoj napisali “Hallelujah (So Low)”

Popularni britanski indie rock bend Editors objavio je drugi singl sa nadolazećeg albuma „Violence” koji će biti objavljen 9. ožujka za izdavačku kuću PIAS.

Singl „Hallelujah (So Low)” popraćen je atraktivnim video spotom koji možete pogledati u nastavku teksta.

Spot za pjesmu „Hallelujah (So Low)” je, kao i većinu ranijih radova benda Editors, režirao proslavljeni režiser i fotograf Rahi Rezvani. Kadrovi u spotu su nestabilni i odlikuje ih igra tame i svjetlosti što stvara svojevrsnu simbiozu sa tekstom pjesme u maniri industrial glazbe.

Tekst za pjesmu sam napisao po povratku iz Grčke gdje sam posjetio izbjegličke kampove. Kao što bi se moglo pretpostaviti, ovaj put me potaknuo na razmišljanje budući da sam bio dirnut prizorom gdje ljudi žive u nemaštini isključivo od donacija drugih ljudi. Glazba za pjesmu je većinom ranije napisana i svi smo znali da čekamo neki poseban tekst” izjavio je Tom Smith, frontmen benda Editors.

Britanska rock petorka vraća se u Tvornicu kulture u utorak 17. travnja 2018. u sklopu turneje koja će pratiti novi studijski album. Album „Violence” predstavlja šesto studijsko izdanje benda Editors. Izvršni producent albuma je Leo Abrahams, koji je poznat po saradnji sa bendom Florence & The Machine, dok su u produkciji, miksu i masteringu asistirali John Power, Cenzo Townshend i Alan Moulder.

Ulaznice su u prodaju po cijeni od 170 kn, a na dan koncerta stajati će 200 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar
  • Dancing Bear CD Shop, Gundulićeva 7
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr