Femi Kuti – potreba za promjenom

large_FemiKuti

Femi Kuti, najstariji sin pionira afrobeata Fela Anikulapo Kutia, planira napraviti odmak od afrobeata no nije siguran kuda bi ga to moglo odvesti.

Femi, koji je trenutno na turneji po Sjevernoj Americi na kojoj promovira svoj posljednji studijski album "Africa to Africa", izjavio je za Billboard.com da ne zna što će se dogoditi, ali da sa sigurnošću može tvrditi da ga trenutno stanje stvari ne ispunjava te da želi pronaći novi pravac – ne nužno na slijedećem albumu, ali svakako u dogledno vrijeme. "Nešto će se u slijedećih pet, šest godina promijeniti. Znam da nešto jednostavno moram promjeniti.“ izjavio je Femi.

Kuti je podijelio s medijima da u zadnje vrijeme sve više svira trubu, eksperimentira s tehnologijom, dodajući primjese rap-a i da se nada razviti novi zvuk. Proturiječeći onima koji bi da ostane na putu afrobeata, Femi je dodao da je promjena esencijalna u glazbenom izričaju – ona je poput lijeka da život ne postane zamoran. Uz to očekuje da tematika njegovih pjesama postane još čvršće politički i socijalno osviještena jer smatra da je stavljanje toga u fokus način da se nešto promjeni u svijetu.