Nakon što smo vam otkrili gdje možete naći pregršt besplatnih online tečajeva i besplatnog sadržaja koji će vam ne samo ispuniti vrijeme nego i potaknuti kreativnost i učenje, na red su došli filmovi i to oni povezani s glazbenicima. I ne, nije riječ o biografskim filmovima niti dokumentarcima već onima u kojima se poznati glazbenici okušali u glumi.

Neki poznati glazbenici imali su i veće uloge koje su najavljivanje u velikom stilu (primjerice David Bowie u filmovima “Prestiž” i “Labirint”, Keith Richards u ”Piratima s Kariba”, Henry Rollins u ”Pogrešno skretanje 2”, Courtney Love u “Narod protiv Larryja Flinta” i “Čovjek na mjesecu”…), a ima i onih s paralelno uspješnom glazbeno i glumačkom karijerom.

Bowie kao Tesla u filmu “Prestige”

No, neki su se samo pojavili na ekranu i gotovo da su rekli “Iznenađenje!” dok su nama skoro ispale kokice jer to nismo očekivali, a u glavi se pojavilo pitanje “Čekaj malo, je li to…?”. Zapravo, prilično dobar bonus filmu! Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister, Anthony Kiedis i mnogi drugi pojavljuju se u cameo ulogama, a niže vam donosimo izbor filmova u kojima možete naići na poznate glazbenike.

U ovom slučaju nije riječ o velikim angažmanima nego uglavnom o cameo ulogama u kojima su neki pojavili i u ulozi sebi samih.

Jim Carrey headbangao je s ekipom iz Cannibal Corpsa, Tom Petty pojavljuje se ulozi gradonačelnika, Dave Grohl kao Nečastivi, Mickey Rourke odgurnuo je Roba Halforda iz grupe Judas Priest…

Ako još čitate, znači da smo vas dovoljno zainteresirali ta se nadamo kako ćete i ovdje naći neku ideju i ispuniti su vrijeme uz zabavan film: 

Chris Cornell – “Samci”

Maynard James Keenan – “Ubrzanje – Visoki napon”

Jack White – “Hodaj muški – Priča o Deweyju Coxu”

Michael Jackson  – “Ljudi u crnom”

Marilyn Manson – “Party Monster”

Gwen Stefani – “Avijatičar”

Dr. Dre – “Dan obuke”

Tom Petty – “Poštar”

Alex Van Halen – “Robocop”

Chester Bennington – ”Slagalica strave”

Anthony Kiedis – “Pakleni val”

Lemmy Kilmister – “Šupljoglavci”

Flea – “Povratak u budućnost (2 i 3)”

The Offspring – “Ukleti lijenčina”

Phil Collins – “Kuka”

Yolandi Visser & Ninja (Die Antwoord) – “Chappie”

Alice Cooper – “Wayneov svijet”

Cannibal Corpse – “Ace Ventura – Šašavi detektiv”

Ozzy Osbourne – “Vražji Nicky”

Dave Grohl i Dio – “The Pick of Destiny”

Iggy Pop – “Mrtav čovjek”

Rob Halford – “Spun”

Henry Rollins – “Jack Frost”

Lars Ulrich – “To je rock’n’roll”