Four Tet, Floating Points i Little Dragon otvaraju četvrti Dimensions festival u pulskoj Areni

Four Tet
Four Tet

U pulskoj Areni, jednoj od najimpozantnijih pozornica svijeta, u srijedu 26. kolovoza, velikim koncertom biti će otvoren četvrti Dimensions festival. Glavni gosti večeri su Four Tet LiveLittle Dragon i Floating Points Live.

Britanski glazbenik Kieran Hebden, poznatiji kao Four Tet već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku. Njegov posljednji, sedmi album ‘Beautiful Rewsind’ izdan 2013. godine, najavio je dinamičan zaokret prema plesnijim house ritmovima, a Four Tet se ne i dalje ne prestaje razvijati u jednog od najboljih svjetskih elektroničkih izvođača.

Hvaljeni švedski kvartet Little Dragon šarmirao je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvijencem, nakon kojeg su uslijedila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji ‘Nabuma Rubberland’. Savršeno pozicionirani na granici između plesne glazbe i downtempo perspektive, njihova bogata glazbena tekstura teče po rubovima elektroničkog pop mainstreama i obećava dobar provod svima koji će prisustvovati koncertu.

Floating Points je neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom još od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJa klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni Floating Points će izvesti svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektroničke i klasične instrumente.

I ove godine na koncertu otvorenja Dimensions festivala pridružit će se svjetski poznati internet projekt Boiler Room, koji će putem svojih popularnih internet kanala uživo prenositi koncert otvorenja.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Povoljnijafestivalska ulaznica za Dimensions festival po cijeni od 660 kuna može se također naći u Entrio sistemima te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.