Gabi Novak i Matija Dedić sviraju Arsena

matija-dedic

U petak, 7. listopada, u velikoj dvorani zagrebačkog Lisinskog, od 19.30 h daje se koncert u kojem će Zagrebačka filharmonija, Gabi Novak i Matija Dedić interpretirati pjesme Arsena Dedića.

Arsen je 2008.g. sa Zagrebačkom filharmonijom proslavio svojih jubilarnih 50 godina na glazbenoj i 70 godina na životnoj sceni.  Više od godinu dana nakon smrti, kroz svoja (remek) djela vratit će se na pozornicu Lisinskog.
Tko može bolje prenijeti sve emocije ovog “pjesnika opće prakse” nego njegovi Gabi i Matija kojima će se na sceni  pridužiti Arsenovi prijatelji glazbenici:  Tedi Spalato, klapa Nostalgija i Klinci s Ribnjaka.

dediciOrkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića, u pratnji glazbene dive Gabi Novak i Matije Dedića, publici će predstaviti dijelove bogatog Arsenovog opusa glazbe za film i tv, ali i legendarne pjesme  „Sve što znaš meni“,  „Moderato  cantabile“, „O mladosti“, „Kuća pored mora“, „Tvoje nježne godine“, „Ni ti, ni ja“ i brojne druge u orkestralnim aranžmanima.

Bit će ovo jedinstven koncert koji će na istoj pozornici okupiti članove obitelji Dedić , Arsenove prijatelje te najveći hrvatski orkestar, zajedno s kojima je obilježio hrvatsku glazbenu scenu kao malo koji hrvatski umjetnik dosad.
Ujedno je to i otvorenje OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije koji u sezoni 2016./2017. nudi niz zanimljivih kombinacija klasične glazbe sa drugim glazbenim i plesnim žanrovima, filmskom glazbom i jazzom.