Galaktički Kozmodrum vraća se u KSET povodom promocije novog albuma

Photo by Klikam Studio (Kozmodrum/facebook page)

Galaktički Kozmodrum se 16.11. vraća u KSET povodom promocije novog albuma pod nazivom “Gravity”.

Kozmodrum svira takozvani Organic Dance Music, a strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su Techno, House, Jungle i Dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi. Forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.

Album “Gravity” nastao je u kućnom studiju Janka Novoselića koji je tokom 2015. i 2016. aktivno radio na produkciji, aranžmanima i snimanju.

Album označava drugu fazu Kozmodruma sa iskorakom prema elektronskom pristupu i još više eklektičnom zvuku. Album vuče direktnu inspiraciju iz zvukova glazbenika i grupa koji su studio koristili kao instrument i alat za kompoziciju; Beatles, Radiohead i Chemical Brothers s jedne strane, a Brian Eno, Jon Hopkins i Vangelis s druge.

“Gravity” je drugi po redu album za Kozmodrum, nakon albuma “Na Tragu Satelita” (Zona Muzika, 2016), a u isto vrijeme je i nastavak na Novoselićeve solo albume “Krakow” (2013) i “Fantazija” (2014). Albumu prethode tri singla – “Otok Potok”, vokalna suradnja “Whisper” na kojoj gostuje Mario Huljev, i treća “Forever”. Posebni dodatak je i obrada deadmau5ove hit stvari “Strobe”, snimljena kao live video izvedba u velikoj dvorani Kina SC.

Izdanje zajedničkim snagama potpisuju dvije etikete, Zona Muzika i PDV.

Karte će se po pretprodajnoj cijeni od 30 kn moći kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 40 kn.