GIN COOLER – “Meandar”

gin-cooler

Od sutra, 7. lipnja, u prodaju kreće dugoočekivani album grupe Gin Cooler pod nazivom "Meandar". Radi se o još jednoj suradnji Menarta i Morris studija koji je rezultirao odličnim albumom "Meandar". Na albumu se nalazi 11 autorskih pjesama nastalih u 11 godina postojanja Gin Coolera, pa je tako svojevrsna kompilacija onog najboljeg i najdražeg što su kao bend napravili od svojih početaka do danas. Kako kažu: ""Meandar" nije album inspiriran jednom idejom ili glazbenim žanrom, on predstavlja odraz našeg glazbenog odrastanja i sazrijevanja, svega onog što u glazbi volimo, naše stalne promjene u kojoj smo opet, na kraju, ostali isti – Gin Cooleri… Jana, Luka, Mladen i Krešo. "

Povodom izlaska albuma "Meandar" Gin Cooleri će u utorak 7.6. od 22 h na terasi kluba Purgeraj, u akustičnoj kvartet varijanti odsvirati mali glazbeni set nakon kojeg slijedi druženje s prijateljima i ljudima koji vole glazbu Gin Coolera. Pozvani su svi, a ulaz je slobodan! Novi album "Meander" moći će se kupiti u Purgeraju po promotivnoj cijeni. Uz dovoljnu količinu tekuće tvari i pozitivne energije, čak i potpisivanje albuma nije isključeno.

Paralelno s izlaskom novog albuma "Meandar", bend izbacuje i novi singl pod nazivom "Sjećanje na Aziju" koji od danas možete čuti u radijskom eteru!

Album je nastao uz pomoć mnogih poznanika i prijatelja instrumentalista. Tako se na albumu okupila zanimljva gomila domaćih i stranih gostiju: Zoran Predin (vokal), Saša Nestorović (saksofon), Davor Križić (truba), Antonio Geček (truba), Igor Dorotić (truba), Grga Savić (saksofon), Emil Gabrić (violina), Mladen Kosovec (harmonika), Žarko Hajdarhodžić (flauta), Davor Dedić (klavir), Gabrijel Prusina (klavir), Raphael Wressnig (hammond, AUT), Lars Kutschke (gitara, GER), Vjeko Polovanec (bubnjevi) i Nikola Dupor (bubnjevi).