Glazbene i teorijske radionice HGU Zagreb

hgu_front

HGU Podružnica 1 Zagreb – Grad Zagreb i Zagrebačka županija predstavlja GLAZBENE i TEORIJSKE RADIONICE travanj – svibanj 2010.
HGU Podružnica 1 Zagreb – Grad Zagreb i Zagrebačka županija u suradnji sa Mega Muzikom uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, sport i kulturu grada Zagreba predstavlja GLAZBENE i TEORIJSKE RADIONICE travanj – svibanj 2010. Ulaz na radionice u Roland Galeriji je besplatan uz obveznu prijavu, a broj sudionika je ograničen. Za sve ostale radionice uz obaveznu prijavu uplaćuje se kotizacija u visini od 30,00kn. O načinu uplate kotizacije svi prijavljeni će biti obaviješteni nakon što ispune i pošalju prijavnicu. Kako biste što prije rezervirali svoje mjesto molimo Vas da ispunjenu prijavnicu pošaljete što prije.

RASPORED ODRŽAVANJA RADIONICA
ROLAND GALERIJA, ZVONIMIROVA 13, ZAGREB
23.04.2010. – 18:00h
SINIŠA BIZOVIĆ (SPONA)
Što sve trebaju znati mladi izvođači prije nego što potpisuju diskografske i druge ugovore
Radionica u kojoj se mladi izvođači upoznaju sa strukturom hrvatske diskografske scene, njenim glavnim akterima i načinom funkcioniranja diskografskih kuća. Također će u grubo dobiti informacije o autorskim i srodnim pravima. Nakon toga je riječ o izvođačkim i nakladničkim ugovorima, njihovim glavnim elementima i načinu kako funkcioniraju u praksi.
http://www.spona.com.hr

03.05.2010. – 18:00h
SINIŠA BIZOVIĆ (SPONA)
Kako se nametnuti diskografskoj kući da odluči izdati baš vaš album
Radionica se detaljnije bavi načinom kako funkcioniraju diskografske kuće na planu izdavaštva novih izvođača odnosno izdavanja debut albuma te što bi sve i kako novi izvođači trebali poduzeti da dođu do izdavačkog ugovora. Primjeri iz domaće i svjetske prakse.
http://www.spona.com.hr

10.05.2010. – 18:00h
BRANKO BOGUNOVIĆ – PIF
Akustična gitara, alternativni štimovi, fingerpicking, tapping tehnika, delayer, perfect tone – 1. dio

11.05.2010. – 18:00h
GORAN DELAČ
Bas gitara u glazbi, uvod u harmoniju, tehnika bas gitare, improvizacija, kompozicija
http://www.gorandelac.com

12.05.2010. – 18:00h
BRANKO BOGUNOVIĆ – PIF
Akustična gitara, alternativni štimovi, fingerpicking, tapping tehnika, delayer, perfect tone – 2. dio

17.05.2010. – 18:00h
DAVOR RODIK
Upotreba pojačala, pedala i "rackova" za električne, te ostale instrumente
Nastavak radionice kojoj je cilj upoznati sve zainteresirane sa pravilnom upotrebom, na bini i u studiju, pojačala, podnih efekata (pedala) i «rack» efekata, te pravilna upotreba i spajanje istih, upotreba jednog, dva ili više pojačala istovremeno na bini i slaving, dry/wet (clean / garbage) sistem sviranja na bini sa starim (vintage) ili novim višekanalnim pojačalima, jednostavna poboljšanja u lampaškim pojačalima (mali trikovi svjetskih profesionalaca) te jednostavna poboljšanja na osobnim instrumentima. Izuzetno korisno za glazbenike kako za one koji se profesionalno bave glazbom i one koji su na tom putu a žele što bolji zvuk iz svoje opreme.
NAPOMENA: Ulaz na radionice u Roland Galeriji je besplatan uz obveznu prijavu, a broj polaznika je ograničen na maksimalno 30 osoba. Svi prijavljeni polaznici biti će obaviješteni o eventualnim izmjenama i ostalim informacijama putem e-maila, te putem Internet izdanja glazbenog magazina Hgu – Status Online. Organizator (Hgu Zagreb) zadržava pravo izmjene programa!

RASPORED ODRŽAVANJA RADIONICA
INFORMATIČKE UČIONICE CROZ-a, LASTOVSKA 23, ZAGREB
CUBASE: mix & mastering – specijalizirani tečaj GROOVE škole zvuka i glazbe:
28.04.2010. 18:00 – 20:30h
05.05.2010. 18:00 – 20:30h
12.05.2010. 18:00 – 20:30h
19.05.2010. 18:00 – 20:30h
Napredne tehnike miksanja i masteriranja u najpopularnijem svjetskom softveru za kreiranje i produkciju audio-sadržaja. Specijalizirani tečaj u trajanju od 12 školskih sati kroz 4 tjedna.
NAPOMENA: Uz obaveznu prijavu potrebno je uplatiti kotizaciju od 30,00kn. O načinu uplate kotizacije svi prijavljeni će biti obaviješteni nakon što ispune i pošalju prijavnicu. Broj polaznika za CUBASE radionicu je ograničen na maksimalno 12 osoba. Kotizacija je nepovratna. Svi prijavljeni polaznici biti će obaviješteni o eventualnim izmjenama i ostalim informacijama putem e-maila, te putem Internet izdanja glazbenog magazina Hgu – Status Online.
Organizator (Hgu Zagreb) zadržava pravo izmjene programa

ODRŽAVANJE RADIONICE
AUDIO STUDIO DECIBEL, HEINZELOVA 25, ZAGREB
07.05.2010. 18:00 – 20:00h
MLADEN MALEK – Audio produkcija/Gitara u studiju
U suradnji sa Groove – Sound & Music School radionica pod nazivom Audio produkcija/Gitara u studiju, snimanje, mixanje, procesiranje.
NAPOMENA: Uz obaveznu prijavu potrebno je uplatiti kotizaciju od 30,00kn. O načinu uplate kotizacije svi prijavljeni će biti obaviješteni nakon što ispune i pošalju prijavnicu. Broj polaznika za radionicu Audio produkciju/Gitara u studiju je ograničen na maksimalno 10 osoba. Kotizacija je nepovratna. Svi prijavljeni polaznici biti će obaviješteni o eventualnim izmjenama i ostalim informacijama putem e-maila, te putem Internet izdanja glazbenog magazina Hgu – Status Online.
Organizator (Hgu Zagreb) zadržava pravo izmjene programa

ODRŽAVANJE RADIONICE
KLUB HARD PLACE, ŠUBIĆEVA 55/1, ZAGREB
21.05.2010.
GREG KOCH – Guitar & Amp Show
Američki gitarist Greg Koch rođen je u Milwaukeeu 1966. godine, a gitaru je počeo svirati sa 12. godina nakon što je upoznao glazbu Jimy Hendrixa. Svoju karijeru započeo je povremenim sessionima u Chicagu. Studirao je jazz na University of Wisconsin-Stevens Point, a na natjecanju Bluesbreaker Guitar Showdown 1989. godine Buddy Guy mu je predao nagradu za 1. mjesto. Sa svojim bandom Tone Controls osvojio je 5 Wisconsin Area Music Awards za najboljeg blues glazbenika godine. Sa ovim bandom objavio je 5 izdanja. Njegov proboj započeo je zahvaljujući zapaženim glazbenim workshopovima za Fender. Svjetsku pozornost skrenuo je na sebe 2001. godine prezentirajući Fender Cyber-Twin pojačalo na NAMM showu u Anaheimu kada ga je zapazio gitarist Steve Vai i omogućio mu da objavi svoj debi album "The Grip" za njegovu diskografsku kuću Favored Nations. Nakon toga usljedili su albumi "Radio Free Gristle", "13 x 12", "4 Days In the South" i "Live on the Radio" sa bandom sa kojim trenutno radi, a koji uključuje glazbenike poput basiste Roscoe Becka (ex Robben Ford, Eric Johnson…), bubnjara Toma Brechtleina i pjevača Malforda Milligana. Njegovu glazbu možemo opisati kao mix bluesa, funka, R&B sa potpisom svih njegovih idola, od Jimy Hendrixa, Alberta Kinga, Alberta Collinsa, Jeff Becka, Stevie Ray Vaughana, Danny Gattona do Richie Blackmorea… Koch & His Other Bad Men trenutno nastupaju svuda po svijetu.Objavio je nekoliko DVD-a i knjiga za učenje gitare, a kulminacija suradnje Hal Leonarda i Fendera bila je knjiga Toma Wheelera "The Stratocaster Chronicles", objavljena povodom 50-te godišnjice Fender Stratocaster gitare. Knjiga je popraćena CD-om na kojem je upravo Greg Koch odsvirao "50 Sounds of the Stratocaster". Suradnja se nastavila i na CD-ima "The Soul of Tone" i "Amps Through Time" koji su podsjetnik na najbolja Fender pojačala u povijesti.
http://gregkoch.ning.com

NAPOMENA: Uz obaveznu prijavu potrebno je uplatiti kotizaciju od 30,00kn. O načinu uplate kotizacije svi prijavljeni će biti obaviješteni nakon što ispune i pošalju prijavnicu. Broj polaznika za radionicu Greg Koch Guitar & Amp Show je ograničen. Kotizacija je nepovratna. Vrijeme početka radionice biti će objavljeno naknadno. Svi prijavljeni polaznici biti će obaviješteni o eventualnim izmjenama i ostalim informacijama putem e-maila, te putem Internet izdanja glazbenog magazina Hgu – Status Online.
Organizator (Hgu Zagreb) zadržava pravo izmjene programa!

Prijavnice za radionice pronađite na Internet izdanju glazbenog magazina Hgu Status Online – http://status-online.hgu.hr
Više: http://status-online.hgu.hr/images/stories/doc/prijavnica_radionice_2010_roland_galerija.doc
http://status-online.hgu.hr/images/stories/doc/prijavnica_radionice_2010_cubase_decibel_koch.doc