Gužva U 16-ercu – “Arene”

Punokrvni osječki punk rock sastav Gužva u 16-ercu, svoj nedavno objavljeni singl „Arene“, upakirali su u zanimljiv video zapis, pri čijem su im stvaranju pomogle redateljske i montažerske ruke braće Kreše i Luke Pejića, iz produkcijske kuće Novi Film.

“Tri dana snimanja, tri kamere, osječki asfalt, dobro poznate gradske ulice i šarena povorka bicikala gotovo uvijek uz osmijeh pozdravljana od strane slučajnih prolaznika i naših prijatelja. Kada bismo morali opisati produkciju posljednjeg video spota za pjesmu Arene Gužve u 16-ercu, sročili bismo to u potonjih nekoliko riječi. Namjera je bila kroz niz spontanih i nepretencioznih sličica prikazati obrise odnosa jednog benda, benda koji je s nama gotovo dva desetljeća, te grada pod čijim je nebom ova skupina ljudi stvarala svoju glazbu, za sebe, za sve nas, za povijest osječke urbane kulture. Kako god bilo, iznimno nam je drago što su nam dečki iz Gužve, nakon izrade videa za ‘Misli lake, a riječi teške’, pružili mogućnost nove suradnje. Drugim riječima, za Krešimira, mene i cjelokupni kolektiv okupljen u udruzi “Novi Film” ovo je vrijedan znak obostranog poštovanja i povjerenja, kao i indikator kreativnih slaganja u kojima se pronalazimo s ovim već legendarnim pankerima.”o produkciji i nastanku novog video uratka, Luka Pejić (Novi Film).

Autor pjesme „Arene“ je gitarist benda Kristijan Jelinčić Jela, kojeg, uz svoje kolege Srđana Kovačevića Mengelea, Dmitrić Igora Mutu i Davora Matakovića Mataka, uživo možete sresti, pa i poslušati na sljedećim lokacijama:

12.7. EXIT (Novi Sad, Srbija)
16.8. Festival mladih ‘Jailhouse Lepoglava’ (Lepoglava, Hrvatska)
31.8. NUMI Rock fest (Ivanska, Hrvatska)
27.9. MUF fest (Sisak, Hrvatska)

‘Hvala svima koji su nam pomogli da ne padnemo s bicikla, hvala našim prijateljima koji su se vozali s nama po gradu Osijeku, hvala kamiondžijama što nas nisu pregazili, pa potrubili od sreće. Hvala Vezmi, Mihi, Marku, Mutinom bratu Goranu. Još jednom hvala ljudima koje smo sretali uz put na dobroj vibraciji.’zahvaljuje i pozdravlja Gužva!

Gužvu u 16-ercu pratite na njihovoj službenoj http://guzvau16-ercu.com/ i  Facebookstranici.