Hauser objavu prvog solo albuma popratio i novim spotom

Pred Hauserom je i svjetska turneja

Objavljen je dugoiščekivani, prvi solo album Stjepana Hausera, „Classic“ (Sony Classical/Menart), a pred njim je i svjetska turneja. 

S 2CELLOS je već nekoliko puta obišao svjetske arene i iza njega su već mnogi rasprodani koncerti, a sada se svijetu predstavlja solo i to s klasičnom glazbom od koje je sve i krenulo.S orkestrom će nastupiti u mnogim europskim gradovima, Parizu, Londonu, Berlinu, Kijevu, Milanu, Budimpešti i drugima,a objavljena su i 2 datuma za SAD – u srpnju nastupa u „The Kennedy Center“ (Washington D.C.) i „Orpheum Theatre“ (Los Angeles).

Uz novi album, Hauser je objavio i spot „Air on the G String“ (J. S. Bach) kojeg je snimio u Budimpešti.

 

Na albumu se, među objavljenim remek-djelima svjetske klasike, nalaze i pjesme za koje je također već objavio spotove: „Nessun Dorma“, „Swan Lake“, „Rivers Flows in You“ te također Hauserove omiljene klasične melodije koje je pažljivo birao i aranžirao za violnčelo. Posebnu pažnju je posvetio i Mozartu koji je napisao mnogo predivnih djela pa je bilo teško odabrati što staviti na album, kaže Hauser, koji je za ovaj album odabrao dirljive polagane stavke iz „Concerto for Clarinet „ i „Piano Concerto No. 21“ i „Lacrimosa“ iz Mozartovog Requiema. Među skladbama koje je obradio su još i „Swan Lake“ (Tchaikovsky), „Piano Concerto No. 2“ (Rachmaninoff), „Lascia Ch`io Pianga“ iz opere „Rinaldo“ (Handel) …, ukupno 16 vrhunskih djela izvedenih na violončelu.

„To su najljepše i najromantičnije melodije ikad napisane u klasičnoj glazbi. Djela najvećih kompozitora, odsvirana na violončelu, najljepšem i najromantičnijem instrumentu ikad“, opisuje tako Hauser svoj prvijenac.

Album je snimljen u pratnji Londonskog simfonijskog orkestra, a produkciju potpisuje Robin Smith.

„Ovo je što svijet treba – ove melodije, ovu glazbu, s dušom i srcem, izvedenu na violončelu. Osjećam da je to moja misija jer je svijet poludio na toliko načina. Nadam se da mogu pokrenuti i dirnuti što više ljudi. Sa strašću koju smo unijeli u sve ovo i kroz prezentaciju. Mislim da „Classic“ to može.“, poručuje Hauser

Popis pjesama:
1. Swan Lake
2. Rachmaninov 2nd Piano Concerto
3. Caruso
4. Air on a G String
5. The Nutcracker Suite
6. Concerto for Clarinet
7. Nocturne in C Sharp
8. Intermezzo (Cavalleria Rusticana)
9. River Flows in You
10. Lascia Ch’io Pianga
11. The Lonely Shepherd
12. Piano Concerto No. 21
13. Nocturne
14. Nessun Dorma
15. Lacrimosa
16. Adagio for Strings