HITchCOCK – poslušajte novi singl ”Zastave”

Nakon uspješnog singla „Ljubav“ zagrebački punk garage rockeri HITchCOCK vraćaju se s novom pjesmom.

„Zastave“ dolaze kao komentar na društvo u kojem živimo, u nekoliko kitica sažete najveće boljke hrvatskog društva, a sve pretočeno u žestoku svirku Jelene Vanjek (vokal), Jagora Blažića (bas), Siniše Štoreka (bubnjevi), Krunoslava Dobričevića-Krumpe (gitara) i Zorana Preradovića (gitara).

Nezadovoljstvo, bunt i rezignacija iskaču iz stihova kroz koje na površinu isplivavaju sve one svakodnevnosti s kojima se prosječan Hrvat susreće, a HITchCOCK poziva na otpor i odlazak – ako ne doslovni, onda bar onaj mentalni – odlazak od svih nedaća društva u sigurnost vlastitog svijeta gdje se neke stvari još uvijek mogu držati pod kontrolom.

”U pjesmi Zastave osvrćemo se na nažalost uvijek aktualnu temu u kojoj je politika stavljena ispred čovjeka, a granice i nacionalnosti kroje sudbine “običnih ljudi”. Također, skrećemo pažnju da se sve politikantske opcije bilo koje boje uglavnom brinu samo o sebi zaboravljajući namjerno ili ne da bi trebali biti u službi naroda. Nezadovoljni takvom situacijom odlučili smo napisati ozbiljnu pjesmu,  iako smo mogli napisati još jednu u moru ljubavnih koje se danas prvenstvo nalaze u medijima.”– rekao je o novom singlu gitarist HITchCOCK-a Zoran Preradović.

U pjesmi gostuju Shamso 69 (Brkovi) i Daniel Brdar (Mlinski Kamen, Majke..), a stihove i glazbu potpisuje Zoran Preradović.