U sklopu bogate kazališne jeseni HNK predstavlja program za studeni

HNK Zagreb, press fotografija

U studenom u HNK u Zagrebu ne propustite…

Kulturno bogata kazališna jesen očekuje vas u HNK u Zagrebu, a već sada imate priliku osigurati svoje mjesto na odličnim predstavama ove sezone!

OPERA

MADAMA BUTTERFLY
Režija: Andrea Cigni
Dirigent: Marcello Mottadelli  / Josip Šego

Madama Butterfly jedna je od najdirljivih Puccinijevih opera koja pripovijeda o nesretnoj sudbini Cio-Cio San, mlade Japanke zvane Butterfly  / Leptirica, i poručnika američke mornarice B. F. Pinkertona.
Izvedbe: 7., 9., i 11.11.
Ulaznice: https://www.hnk.hr/hr/opera/predstave/madame-butterfly/

DRAMA

SVAKI TVOJ ROĐENDAN
Redatelj: Rene Medvešek
Drama Mire Gavrana prati život jedne zagrebačke obitelji tijekom šezdeset godina u scenama podijeljenim desetogodišnjim razmakom. Ovaj zagrebački dramski kaleidoskop Miro Gavran napisao je posebno  za HNK.
Izvedbe: 6., 8., i 27.11.
Ulaznice: https://www.hnk.hr/hr/drama/predstave/svaki-tvoj-ro%C4%91endan/
 
GLUMICA
Redatelj: Pascal Rambert
Melodrama ruskog ugođaja, s mnogo suza i cvijeća, iskaza o kazalištu i životu, obožavanju glumaca i kultu umjetnosti, s ruskim imenima likova, Rambertova je posveta ljubavi prema kazališnoj umjetnosti kroz koju se provlači ideja o svijetu koji se približava svome kraju.
Izvedbe: 20.11.
Ulaznice: https://www.hnk.hr/hr/drama/predstave/glumica/
 
TRI ZIME
Redatelj: Ivica Buljan
Drama je s velikim uspjehom praizvedena u Londonu, u New Yorku je osvojila uglednu Susan Smith Blackburn Prize, a zagrebačka izvedba izazvala je nepodijeljeno oduševljene, postavši pravim hitom. Osim stalno rasprodanih izvedbi na matičnoj sceni, predstava je postigla izniman uspjeh na svim dosadašnjim domaćim i inozemnim gostovanjima.
Izvedbe: 21.11. i 22.11.
Ulaznice: https://www.hnk.hr/hr/drama/predstave/tri-zime/