Ian Gillan s orkestrom izveo hitove grupe Deep Purple

Nedavno održani koncerti proglašeni su jednim najljepših poglavlja Gillanove samostalne karijere

(Ian Gillan / Fotografija: Youtube)

Iana Gillana se, zajedno s Robertom Plantom, Ozzyjem Osbourneom i nekolicinom drugih, smatra jednim od najistaknutijih i najutjecajnijih pjevača u povijesti rock glazbe. Legendarnim vokalnim sposobnostima i jedinstvenim stilom kojim je obogatio glazbu Gillan još uvijek ispisuje stranice hard rock povijesti. Pjevač koji je i danas uzor mnogima vrhunac karijere postigao je s grupom Deep Purple, ali svakako se istaknuo i kroz svoju impresivnu samostalnu karijeru.

Na krilima još uvijek aktualnog studijskog albuma Deep Purplea, “NOW What?!“, i samo nekoliko mjeseci prije nego što je objavljeni jednako uspješno izdanje “inFinite“, Ian Gillan prihvatio je ponudu da ode na malu turneju u sklopu koje će posjetiti nekoliko europskih gradova gdje će ga svaku koncertnu večer pratiti drugi lokalni orkestar. Uz orkestar, kao rock pratnju Gillan je angažirao DON AIREY BAND u kojemu gitaru svira talentirani Simon McBride.

Svaki koncert bio je jedinstven i poseban, a Gillan nije propustio izvesti i klasike grupe Deep Purple. Štoviše, nastupe je, na oduševljenje najvećih fanova, dodatno obogatio i nekim raritetima i inače rijetko izvođenim pjesmama kao što su “Razzle Dazzle” i “Anya”.

Odabrane izvedbe okupljene se na novom Gillanovom live izdanju – “Contractual Obligation” – čije ime je, kako sam Gillan objašnjava, zapravo humoristična referenca na njegov odnos s grupom Deep Purple. Ovo izdanje, uključujući nekoliko objavljenih pratećih video snimki već sada je proglašen jednim od Gillanovih najljepših poglavlja iz samostalne karijere.

Sve skupa jako je lijepi podsjetnik na to koliko su impresivni koncertu održani u sklopu njegove solo karijere. Uvjerite se sami:

“Contractual Obligation” predstavlja kolekciju njegovih solo izvedbi snimljenih za vrijeme nedavno održanih europskih koncertnih datuma, a dvostruko CD izdanje sadrži sljedeće izvedbe:

CD1

01. Hang Me Out To Dry
02. Pictures Of Home
03. No Lotion For That
04. Strange Kind Of Woman
05. Razzle Dazzle
06. A Day Late ‘N’ A Dollar Short
07. Lazy
08. Rapture Of The Deep
09. When A Blind Man Cries

CD2

01. You’re Gonna Ruin Me Baby (with Grace Gillan)
02. Ain’t No More Cane On The Brazos
03. Difficult To Cure (Beethoven’s Ninth)
04. Anya
05. Perfect Strangers
06. Hell To Pay
07. Demon’s Eye
08. Smoke On The Water
09. Hush
10. Black Night