In memoriam: Ante Perković (1973. – 2017.)

Ante Perković, foto: Cropix/Srđan Vrančić

Ovu nedjelju hrvatsku novinarsku, glazbenu i kazališnu javnost zatekla je iznimno teška i potresna vijest da je 5.3.2017. nakon kratke i teške bolesti u 44. godini života preminuo naš kolega, poznati rock kritičar, glazbenik, novinar i publicist Ante Perković.

Posljednji ispraćaj Ante Perkovića bit će u petak, 10.3.2017. godine u 16:00 sati na Gradskom groblju Zadar. Komemoracija će se održati u ponedjeljak 13.3.2017. 19:00 sati – ZKM, Teslina 7, Zagreb.

Hrvatska glazbena unija objavila je In memoriam:

Foto: Nino Šolić

Ante Perković, glazbenu je karijeru započeo u sastavu Djeca, da bi nakon dva objavljena albuma sa sastavom 2007. objavio svoj prvi samostalni album – “Svi me vole dok me ne upoznaju”. Objavio je nekoliko knjiga – biografiju sastava Pips Chips & Videoclips “Dugi vikend u zemlji čudesa”, dvije zbirke tekstova (kolumni “Slijepi putnik“ i blogova “365“) i vodič kroz rodni grad “Volite li Zadar?”. Svojim je djelima često izazivao pažnju javnosti. Proteklih godina aktivno je surađivao s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja. Krajem 2014. napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, a posebno je ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija. Paralelno uz sve nabrojano, predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv, a njegov nemirni duh odveo ga je na pozornicu i kao kantautora.

Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr. Svoj posljednji album “Duplo dno” objavio je 2009. godine.

Ovaj cijenjeni novinar, rock kritičar, glazbenik, radijski i kazališni umjetnik zauvijek se vraća rodnom gradu. Počivao u miru.