Indie glazbenik Filip Marić predstavlja se s pjesmom “Love song re”

Filip Marić se s indie glazbom bavi već dvije godine i voli miješati žanrove

Indie glazbenik Filip Marić široj publici odlučio se predstaviti svojom novom pjesmom, “Love song re”, za koju je snimljen i video spot.

Filip Marić se s indie glazbom bavi već dvije godine. Dolazi iz Brčko Distrikta i ima 24 godine te navodi: “Volim miješati žanrove poput soula, grungea i folka za sada. Najveći utjecaji bi mi bili Chris Cornell, Bon Iver, Jeff Buckley, Layne Staley što se ne stidim pokazati u svojim djelima. Lirika se uglavnom kreće oko ljubavnih tema kao i oko psiholoških stvari. Trenutno pomalo eksperimentiram s lirikom koja ima dualno značenje te pišem na lokalnom jeziku i engleskom.”

Novi singl kojeg predstavlja Filip nas uvodi sljedećim riječima:

“Ova, na prvi pogled obična, ljubavna pjesma zapravo se može povezati s procesima Stockholmskog sindroma. Sve počinje ignoriranjem važnih upozorenja kao što su posesivnost, manipulacija i agresivnost, što onda dovodi do zaluđenosti. Upravo tu zaluđenost u videu predstavlja djevojčica ispred ogledala koja se igra svojim odrazom. Tolika zaluđenost nas dovodi u dobrovoljno ropstvo, predstavljeno američkim propagandnim filmovima iz perioda Hladnog rata, a iz kojeg se ne možemo izvući dok si ne priznamo zaluđenost. “

“Sve do tada živimo pod maskama, postajemo cirkusne životinje koje je, emocionalno ropstvo, napravilo od nas. Takve zaluđene i izmanipulirane životinje lako je onda uništiti. Ali nakon sve te patnje, zapravo dolazi do razrješenja i kidanja iz tog ropstva, što na kraju ovog videa predstavljaju sretni i bezbrižni ljudi, koji su metafora za unutarnji mir. Kao i svaka dobra ljubavna priča, na taj se način i ova pjesma završava sretnim krajem.”