Invasion From The East najavljuje pohod na Osijek početkom prosinca

invasion-from-the-east

Pod pokroviteljstvom diskografske kuće Miner Recordings, nakon dvije uspješne invazije u Bjelovaru i Zagrebu, metal karavana dolazi i u Osijek. U klubu EPIC, u osječkoj tvrđi, 02.12.2016.nastupaju: Noisome Mind (Batina), Chains Of Suffering (Ivanjska), Bad Blood (Zagreb) i Kymera (Osijek).

Miner Recordings je nezavisna izdavačka kuća, osnovana 2012. Osnovali su je braća Nenad i Milan Radosavljević. Sa preko 90 izdanih CD, LP, DVDa povezali su i ojačali scenu bivših balkanskih država. Osim prilike da izdaju album, bendovima se pružila prilika da gostuju na festivalu Invasion From The East, koji se održava po cijeloj regiji.

NOISOME MIND bend je nastao 2004. godine, a osnovali su ga gitarist Zoltan Cobot i bubnjar Danijel Kukec, koji su ujedno i jedini stalni članovi benda. Kroz godine, u bend su dolazili i iz njega odlazili mnogi ljudi, no nikako se nije mogla naći formula za konzistentnost. I upravo iz tog razloga bend nije ostvario svoj puni potencijal u prvim godinama postojanja. Zatim su uslijedile i godine neaktivnosti koje su zavrsile 2014. kada se bendu pridružuju basist Mislav Mihaljević, gitarist Kristian Janić i vokalist Goran Repar. U ovom peteročlanom sastavu, bend se je posvetio stvaranju svojih autorskih pjesama i snimanju albuma. Stilski neuhvatljivi u svojim pjesmama kombiniraju elemente thrash metala, heavy metala, modernog hard rocka, pa čak i power metala.

CHAINS OF SUFFERING, bend iz Ivanske, osnovala su braća Leo i Robert Ivančan iz Ivanske. Njihov glazbeni put započeo je prije osam godina kada je Leo uhvatio gitaru na Dirty Old Festivalu u Požegi. Na gitari je pisalo Start your own bend i tako je sve krenulo. Fast forward i 2015.  osvojili su nagradu kao najperspektivniji bend po glasovima žirija i publike na 8. demo festivalu Zaprešić, te prvo mjesto na gitarijadi u Osijeku. Ove godine objavili su album pod nazivom “Seed of suffering” na kojem je mjesto našlo sedam glazbenih uradaka. Bend čine Zdravko Ranogajec (bubnjevi), Robert Ivančan (lead gitara), Leo Ivančan (bas i vokal).

BAD BLOOD publici ne treba puno predstavljati. Veterani hrvatske hardcore i metal scene osnovali su bend još davne 1998. godine u Čakovcu, sa željom da sviraju i stvaraju glazbu po uzoru na svoje idole – Panteru, Sepulturu, Pro Pain, Slayer… Godine 2000. izdaju svoj prvi demo “Reality Screams” i brzo osvajaju publiku diljem Hrvatske, ponajviše divljim i energičnim live nastupima. Godinu dana kasnije drugi demo “To Sin By Silence” ugledao je svjetlo dana. Nakon par godina pauze, bend ponovo kreće s radom 2007. godine. Snimaju album “Silence = Death” 2013. godine za Miner Records, a na albumu gostuje i pjevač Pro Paina Gary Meskil. Digitalno izdaju EP “Counterstrike” 2014. godine, a u svibnju 2016. novi album “Inner Core”, opet za Miner Recordings, kojim osvajaju podjednako i publiku i kritiku. Uz to, Gary Meskil je još jednom rado dečkima uskočio na pjesmi “Shadows”. Bend intenzivno nastupa duž cijele regije osvajajući pozornicu za pozornicom.

KYMERA je thrash-death metal bend iz Osijeka koji uspješno kombinira oba elementa uz dosta modernih eksperimentalnih utjecaja. Bend je osnovan 2007. godine, a 2008. su izbacili svoj prvi demo snimljen u osiječkom Armaggedon studiju. Nakon odličnih recenzija i hvalospjeva koje su primili za svoje debitantsko izdanje, 2011. godine bend snima svoj prvi dugosvirajući album, koji je 2013. doživo reizdanje pod naslovom “Stillborn”, ovaj put objavljen preko Miner Recordingsa. Kymera slovi za vrlo aktivan bend, uz pet snimljenih spotova i mnoge svirke po Hrvatskoj, sviraju po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj i Njemačkoj. Uz dugogodišnju uspješnu suradnju sa Minerima, Kymera planira izdavanje novog studijskog albuma početkom 2017.godine čime će obilježiti 10 godina postojanja benda.

osijek-fb-event-cover