Irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys još jednom dolaze u Zagreb

dropkick_murphys_press

Bend koji ne treba osobito predstavljati, miljenici domaće publike, veliki irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys još jednom dolaze u Zagreb, 7. veljače 2017. godine nastupit će u Tvornici kulture. Njihov treći nastup u Zagrebu, u samo 5 godina, dovoljno govori koliko su zavoljeli ove prostore i ovdašnju publiku, dok rasprodani koncerti jasno dokazuju njihov mitski status kod domaćih fanova.

Osnovani 1996. godine u Quincyu, pregrađu Bostona, prvih pet albuma izdaju za poznati nezavisni label Hellcat Records, a kako su oduvijek bili jedan od onih bendova koji nikad nisu koketirali s mainstreamom niti podilazili kritici, nakon razilaženja s Hellcat Recordsom osnivaju svoj label Born & Bred Records.

Uspješno kombinirajući tradicionalni irski folk i punk, u postavi Dropkick Murphysa, dok pjevaju o propaloj industriji, lučkom Bostonu, potlačenim radnicima, obitelji, prijateljstvu i ljubavi, ravnopravnu ulogu s basom i električnim gitarama imaju gajde, frula, violina i mandolina, tipično za celtic punk.

Kad je bend formiran, jedan od osnivača Ken Casey imao je jednostavan cilj, snimiti album koji će irsku glazbu dići na višu razinu i osvojiti svijet njenom zaraznom melodijom. Ljubitelji whiskeya i pive, Bruinsa, Celticsa, Red Soxa i svake vrste dobre zabave, glas radničke klase i malog čovjeka, samo zahvaljujući upornim radom, iskrenošću, energičnošću, znojnim i urnebesnim nastupima koje redovito naprave to su upravo i postigli jer su Dropkick Murphys trenutno jedan od najtraženijih bendova današnjice, s kojima je čak veliki Bruce Springsteen snimio pjesmu.

U siječnju sljedeće godine Dropkick Murphys kreću na veliku europsku turneju, na kojoj ih na vrhuncu popularnosti imamo priliku gledati 7.2.2017. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Kao predgrupa Dropkick Murphysima nastupit će njihovi prijatelji i sugrađani iz Bostona, hardcore punkeri Slapshot. Osnovani davne 1985. godine od strane članova jakih lokalnih bendova Terminally Ill, Negative FX, Last Rights, Decadence i DYS, Slapshot su beskompromisnim nastupima od osnutka postali jedan od najvažnijih čimbenika bostonske hardcore scene. Redovito bučni, energični i žestoki nastupiti priskrbili su ovom bendu kultan status underground scene. Jedan od najsvjetlijih trenutaka benda bio je 2009. godine kada je u sklopu Boston Independent Film Festivala bio prikazan njihov dugoočekivani dokumentarni film “Chip On My Shoulder: The Cautionary Tale of Slapshot”. Iza sebe imaju nebrojno puno split i EP izdanja, a 2017. kreću na turneju s Dropkick Murphysima u sklopu koje dolaze i do nas.

Ograničen broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 150 kuna potražite kod nas u Dirty Old Shopu, Tratinska 18 ili na našem webu www.dirtyoldempire.com, od danas, 2.11. Promotivna prodaja traje do srijede 16.11. ili do rasprodaje predviđenog broja ulaznica, od 17.11. cijena ulaznice bit će 170 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane na blagajni Tvornice 190 kuna.

Sve informacije su dostupne na službenom Facebook eventu.